Rapor: ADAC kırma yardımcısı ile bir gün
Sabah sabah girin, anahtarı çevirin ve olur – hiçbir şey. Aniden birlikte gün için yerleştirilen zemin bir kart evi gibi bir araya gelir, stres seviyesi yıldızlara yükselir. İlk randevu mümkün değil ve gençler daha sonra nasıl toplanıyor? Muhtemelen şimdi çok sayıda otomobil kulübünden birinin üyesi olan ve yardım çağırabilir. Sorunlar henüz çözülmedi, ancak desteğin hareket halinde olduğunu öğrenmek için sakinleşiyor. Ancak bu çöküş aslında nasıl yardımcı olur ve arka planda ne olur, böylece bir kurtarıcının çok kısa sürede ihtiyaç duyulması? Bu soruyu açıklığa kavuşturmak için, bir gün boyunca sokak muhafızları Adac Konstantin Schneider'in şoförüne eşlik ediyoruz.
Hareket
Toplantı noktası, Mitte bölgesinin Groß-Gerau pozisyonundaki el yardım merkezidir, Frankfurt'un güneyindeki Darmstadt ve Rüsselsheim arasında yaklaşık yarıya. Almanya'da kırılmak için yardım organize etmek için toplam beş karşılıklı pozisyon vardır. Groß-Gerau'dan Adac-Straßenwacht ve ADAC hareketliliğinin ortağı, Hesse, Thuringia, Rhineland-Palatinato, Saarland ve Baden-Würtrasgerg'in Baden kısmında federal eyaletlerde kontrol edilmektedir. Burada tek başına, 42 görevli soruşturma seli değiştirmek ve yol muhafızlarının sürücülerini düzenlemek için kullanılmaktadır.

Mühendisler Mechatronics ve Master Auto Konstantin Schneider teknisyenleri için sokak saati sürücüsü olarak çalışmak gerçek bir rüya işi.
(Resim: Michael Praschak)
Avluda tipik ADAC Yellow VW Tiguan ve Ford S-Max'in en az bir düzine var. Konstantin avluya altı kişinin yarısından hemen önce gelir, ancak zaten ADAC aracını yönlendirmiştir. 35 yaşındaki otomobil şampiyonu, “Acil durum aracımız genellikle ADAC tarafından konut yerine kiralanan bir garajda var.” Güvenlik için, kamerayla olağandışı bir arkadaş için bir dizi güvenlik kıyafeti de var. Böylece karargahtaki görevli ilk ödevi atar. “Araç artık şüpheli bir pil kusuru olan benzin istasyonunda durduktan sonra başlamıyor.”
Gün boyunca bize her zaman eşlik edecek sorunun bir açıklaması ve istatistiklere göre, bir ödevin en yaygın nedenidir. 2023'te görevlerin yüzde 44'ü bu hata kaynağına 3,5 milyondan fazla hataya düştü. ADAC'da dört yıldan fazla bir süre sonra Konstantin, uzaktan tanının “boş pil” in genellikle istenmeyen bir araçta sadece bir semptomu tanımladığını, ancak neden olmadığını biliyor. Yani bu durumda. Günün ilk kırma aracında, neredeyse 40 yıllık bir Jeep Cherokee, güçlü bir koridor kablosu bir hata kaynağı olduğu ortaya çıkıyor. Klasik otomobil tekrar gerçekleştirildikten sonra, kırılma oranı hızlı bir şekilde yazdırılır, daha sonra doğrudan bir sonraki siparişe gider.
ADAC geldi – her zaman
Bu sefer hasta sadece genç değil, aynı zamanda çok daha küçük. Bir Fiat Cinquecento, Odenwald'daki Groß-Obbodt'ta bulunur ve bir geceden sonra çalışmayı reddeder. “Sonbahar mevsimi için tipik bir durum”, Konstantin nedeni anlatıyor. “Yazdan kurtulan piller, geri kalanlar için sıcaklıkları aniden önemli ölçüde düşük veriyor.” Bu durumda, ADAC araçları genellikle gemide doğru yedeklere sahiptir. Anahtarlar ve uzaktan kumanda için çeşitli lambalara ve pillere ek olarak, başlangıç pilleri de tüm araçlardaki temel ekipmanın bir parçasıdır.
Bunlar doğrudan yerinde satın alınabilir, açıkçası Road Guardian kurulumu çalıştırır. Aletler, ölçüm ve teşhis cihazlarının yanı sıra diğer elektronik ekipmanlar dahil, araç 600 kilogramdan fazla kullanışlı bir yüke ulaşır. Yol koruma sürücülerinin güvenliğini sağlamak için ADAC araçları için ayrı çarpışma testleri vardır. Ancak doksanların küçük arabası için doğru akümülatör eksik. Yani bu başlangıç yapmak anlamına gelir ve daha sonra araç sahibinin isteği üzerine, yakınlardaki şehirdeki atölyeye eşlik etmek için bir araç olarak güvenlikten sonra gider.

Pannan aracı birçok durumda donatılmıştır. Bu aynı zamanda çeşitli 12 volt pil içerir. Bunlar başarısızlıkların en yaygın nedenidir.
Tüm rüptür durumları çok zararsız olmadığından, ilişkileri kabul eden çağrılar, yol gözlemcileri atanmadan önce değerlendirilir. Molanın ilk envanterinde, diğer şeylerin yanı sıra, ne tür bir kırılma olduğunu ve aracın nerede olduğunu açıklığa kavuşturmaya çalışırlar. Sistemdeki bu bilgilere dayanarak, sorumlu bölgesel görevli daha sonra uygun bir mola desteği seçer. Mümkün olduğunca çabuk yardım etmek için siparişler atanır. Arabaya dahil edilen çocuklar veya hayvanlar ve otoyol veya federal yollardaki hatalar gibi özel acil durum durumları, daha yüksek risk potansiyeline dayalı önceliktir.
Üçüncü kullanımımız akut bir acil durum değil, iki şekilde özel bir durumdur. Geride kalan araç sadece birkaç bin kilometrelik eski bir Hyundai olmadığından, talep de ADAC üyesi olmayan bir kişiden geldi. “Durumları kırmaya yardımcı olmak için oradayız”, Konstantin ADAC'ın temel felsefesini anlatıyor. “Bu nedenle, elbette ADAC'da olmayan insanlar tarafından çağrılsak bile başlıyoruz. Hızlı ve kolay yardımcı olabiliriz, bununla el ele gidebiliriz. Yapışmayı seçerseniz açıkça mutluyuz.”
Bisiklet Vaka Sorunu
Tabii ki, bir kırılma yardımcısının faydası ve sabrının test olduğu durumlar da vardır. Araba dökümü için klasik yardıma ek olarak, Motosiklet, Motorum ve Co. Konstantin, onun için “güzel yüzen” kategorisine giren bir davayı hatırlıyor. Birisi evde bir levha olan ve kendine yardım edemeyen bulursa, yardım etmekten mutluluk duyarsınız. Ama zaten bir bisiklet arızası için çağrıldım. “Geldiğimde bisiklet turuna çıkmak isteyen sekiz öğrenci vardı. Bu nedenle tüm bisikletleri kontrol etmeli ve tura hazırlanmalıyım.” Bu, ADAC başarısızlığının beklenmediği bir durumdur.
Yaklaşık 1700 yol koruma sürücüsü ve 675 mobilite ortağı olan ADAC, çok çeşitli zorluklar için iyi donanımlıdır, ancak üyelik günde 22 milyondan fazla üye ve 10.000'den fazla rapor için istismar edilmemelidir. Temel olarak, Konstantin'in açıkladığı gibi herhangi bir kısıtlama yoktur: “Kayıt kişiseldir. Bu nedenle, bir üyenin mola verdiği ve yılda birkaç görevin yapıldığı araç olduğu önemli değildir”.
Evi ziyaret edin
Bir başarısızlık durumunda ADAC dediğiniz yerde de belirleyici değildir ve birçok gezi tam anlamıyla “evi ziyaret” kategorisine girer. İndirilen pillere ve teknik kusurlara ek olarak, kırılmaya yardım kullanımına yol açan her zaman planlanmamış onarım girişimleri vardır. Pilot kabininde yanan bir uyarı ışığı, bir Opel Adam'ın sahibini sorunları çözmek için motive etti. Kontak açıkken çeşitli yedeklemeleri kontrol edin, daha sonra kontrol ünitesinden bir hata mesajına neden oldu. Sonuç olarak, Little Opel artık başlayamadı. Okuma cihazı sayesinde Konstantin sadece neden olan hatayı bulmakla kalmaz, aynı zamanda ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte, tavsiyesi açıktır: “Yeniden yanan uyarı lambasının bir nedeni vardır ve hata mesajını silmeye yardımcı olmaz. Araba kesinlikle atölyede kontrol edilmelidir”.

Boş bir pil genellikle sadece bir semptomdur, hata genellikle başka bir yerde bulunur. Genellikle hiçbir şey okuma cihazı olmadan çalışmaz.
Günün son vakası da ev garajında. Bir kez daha, araç uzun bir süre sonra başlatılamaz. “Şüpheli pil” hariç tutulduktan sonra, 20 yaşındaki Mazda MX-5'in nedeni hızlı bir şekilde tanımlanır: meze arızalıdır. Böylece sahibi doğrudan seminere gidebilir, ofisten kısa bir süre önce hile yapacak ve hasarlı Mazda klasik olarak ortada itti. Teşekkürler olarak, bir abonelik var, çünkü bu durumda, kırılma yardımcısı kulüpte olmadan çağrıldı.
Dream Job Street Watchmen
Temel ADAC, sekiz saatlik çalışmalardan sonra Konstantin, işiyle ilgili neyi sevdiğine dair sorunun cevabı. Aynı anda şaşırtıcı derecede basit ve kıskanılacak: “Daha iyi bir iş hayal edemiyorum. Her gün farklı ve ne bekleyeceğimi asla bilemiyorum. Sürekli insanlar karşılığında oluyorum, her zaman yeni zorluklarım var ve her bir sipariş aldığımda iyi bir şey yapabilirim”. İşler çok daha tatmin edici olamaz.
Kullanılmış arabalar hakkında daha fazla bilgi
Daha Fazla Göster
Daha az belirti
(MFZ)