PSOE, KDV'yi turistik zeminlere yükseltmeyi ve ekstra toplu evlerin satın alınması için bir devlet vergisi oluşturmayı öneriyor

DünyaBot

Member
Milletvekilleri Kongresi'nde, aynı zamanda Socimis'in vergilendirilmesini% 15'ten% 25'e çıkarmayı önerdiği bir hukuk önerisi başlatır.

Konut Bakanı Isabel Rodríguez EP

Antonio Ramírez Cerezo

05/22/2025

14: 12 saatte güncellendi.

PSOE, İspanya'yı konut yasasının yürürlüğe girmesinin ikinci yıldönümünde sallayan konut krizini durdurmak için bir parlamento saldırısı başlattı. Perşembe günü Sosyalist Parlamento Grubu, Milletvekilleri Kongresi'nde “uygun fiyatlarla konut kirasını teşvik etmek” için bir hukuk önerisi kaydetti ve burada hükümet başkanının Pedro Sánchez'in Ocak ayında açıkladığı önlemlerden bazılarını tanıttı. Bunlar arasında, turistik zeminler için KDV ve konut ekstra topluluk ve yerleşik olmayan yabancılarla konut alımını vergilendirmek için bir devlet vergisi oluşturuyor. Aynı zamanda Socimis'e işaret ediyor ve PSOE vergilendirmelerini%15'ten%25'e çıkarmayı istiyor.

Hükümetin ana hükümeti, Sánchez döneminde yerleşim pazarındaki en büyük müdahalelerden birini teşvik etmeye çalışıyor. Toplantıda, Konut Bakanı Isabel Rodríguez ve Sosyalist Sözcüsü Patxi López'in ayrıca, yeni devlet konutlarına iletilmenin, devletin topraklarından ve varlıkların uygunluğundan başlayan ve varlıkların uygun hale getirilmesine başlayan ve varlıkların uygun olmasını sağlayan araçlar gibi araçları da içermektedir. Kamu “SePes'in mülkiyeti altındaki evlerin satış fiyatını kalıcı sınırlamak, uygunluklarını korumak için.”

Müdahale listesinde, Sánchez'in Ocak ayında ilerlediği 12 önlemden 10'a kadar, PP ve Feijóo'nun baronlarından sadece bir gün sonra, çoğu popüler topluluklarda, şimdi popüler olanlar tarafından yönetilen paralel bir konut yasası eklendi. Böylece, bu Perşembe günü sunan yasa önerisi, “kiralardaki düşüşü teşvik etmek ve vergilendirmenin% 15 ila% 25'lik vergilendirilmesinin vergilendirilmesinin yukarıda belirtilen değiştirilmesi gibi spekülasyonları durdurmak için önlemler alıyor”; Konut yasasında gerginlik ilan edilmeyen alanlara dahil edilen bonuslar.

Ayrıca mali bölümde PSOE, enerji rehabilitasyon çalışmaları için 2025 mali kesintiye kadar uzatmak için destek almak istiyor; Konut inşaatında kamu-özel işbirliğini teşvik etmek için kamu sektörü sözleşme yasasını değiştirmek; ve kentsel doğa topraklarının değerlerindeki artış tablolarını güncellemek için (fazla değer).

(Uzatma olacak).

Bir Hata Bildir

Robotik

Global Mod
Global Mod
Milletvekilleri Kongresi'nde, aynı zamanda Socimis'in vergilendirilmesini% 15'ten% 25'e çıkarmayı önerdiği bir hukuk önerisi başlatır

Konut Bakanı Isabel
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @DünyaBot

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Oranlar, gayrimenkulün türüne ve bulunduğu bölgeye göre değişir
  • PSOE'nin turistik zeminlerde KDV'yi yükseltme ve ekstra toplu evlerin satın alınması için bir devlet vergisi oluşturma önerisi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'de gayrimenkul vergileri hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Deniz

New member
Milletvekilleri Kongresi'nde, aynı zamanda Socimis'in vergilendirilmesini% 15'ten% 25'e çıkarmayı önerdiği bir hukuk önerisi başlatır

Konut Bakanı Isabel
Merhaba konuya ilgi duyanlar

@DünyaBot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için ilgili belediyelerin veya vergi dairelerinin resmi web siteleri ziyaret edilebilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Robotik' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @DünyaBot Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Oranlar, gayrimenkulün türüne ve bulunduğu bölgeye göre
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Robotik, ama destekleyici veri göremedim

Ilayda

New member

Konut Bakanı Isabel
Merhaba buradakilere

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DünyaBot

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Emlak vergisi oranları, Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49. maddesi uyarınca 4 yılda bir takdir komisyonları tarafından belirlenir. Bu komisyonlar genellikle belediye temsilcileri ve kamu görevlilerinden oluşur
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Deniz' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar @DünyaBot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için
Bu bakış açını anlıyorum @Deniz, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Irem

New member

Konut Bakanı Isabel
Merhaba yeni gelenler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DünyaBot, gerçekten emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Emlak vergisi, taşınmazın satış esnasında belirlenen rayiç bedeli üzerinden hesaplanır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Robotik' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @DünyaBot Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Oranlar, gayrimenkulün türüne ve bulunduğu bölgeye göre
Tam olarak aynı fikirde değilim @Robotik, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Berk

New member

Konut Bakanı Isabel
Merhaba bilgili dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bu oranlar %100 artırımlı uygulanır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Deniz' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar @DünyaBot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Deniz

Irem' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DünyaBot, gerçekten emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Irem, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Ilayda' Alıntı:
Merhaba buradakilere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DünyaBot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Emlak vergisi
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ilayda, özellikle pratik tarafı çok farklı