Madrid Topluluğu, 2024'ün başında istihdamın yok olmasıyla karşı karşıya kalan bir istihdam yaratma adası

DünyaBot

Member
2024 yılının ilk çeyreğinde işgücü piyasası dengesinin bölgesel dağılımı, ülkemizin farklı bölgelerinde istihdam ve işsizliğin davranışı açısından kesinlikle heterojen bir harita bırakıyor. Bu durumda, yılın ilk üç ayı için, sonuçların temel belirleyicisi, yıl sonu işe alımlarının önemli bir kısmını toplayan en turistik topluluklar olan farklı özerk topluluklardaki ekonomik faaliyetlerin mevsimselliği tarafından verilmektedir. tatil dönemi – en kötü bakiyeye sahip olanlar. Bir istisna dışında, bu yılın Ocak ve Mart ayları arasında, Madrid'in topluluğu İstihdamın ve istihdamın yok olmasına karşı bir duvar olarak örüldü ve onun katkısı olmasaydı, yılın başındaki işgücü piyasasının görünümü gözle görülür derecede daha kasvetli olurdu.


On yedi özerk topluluktan yalnızca beş bölge – Navarre, Cantabria, Kanarya Adaları, Asturias ve Madrid Topluluğu – yılın ilk aylarında 139.700 işe tekabül eden istihdam düzenlemesinden muaf tutuldu. Geriye kalan on iki bölgede önceki üç aya kıyasla istihdam düzeyinde ayarlamalar kaydedildi; en büyük düşüşler Bask Ülkesi (-39.200), Valensiya Topluluğu (-34.900) ve Kastilya la Mancha (-27.500). Sadece bu üç bölge işgal ediyor %72 ülkede yok edilen tüm işlerin. Bunları benzer seviyelerde istihdam düşüşüyle Endülüs (-24.700 istihdam) ve Balear Adaları (-23.100) takip ediyor ve bunlar, İspanya'nın ilk çeyreğindeki istihdam kaybının neredeyse tamamını kapitalize eden beş özerk topluluk.


Bu bağlamda, Katalonya'da istihdamdaki düşüşler de önemli; 17.000 kişi daha az; Yılın ilk üç ayında 12 bin kişiye istihdam sağlayan Extremadura; ve yılın başında 11.600 kişinin işini kaybetmesiyle Castilla y León.

Akıntıya karşı seyrederken Madrid'in topluluğu Ocak ve Mart 2024 arasında. Yıkılan işyerlerinin önünde, ekledikleri başkentte 44.700 kişi istihdam ediliyor. Isabel Díaz Ayuso yönetimindeki bölgenin, fırtınanın ortasında istihdam yaratan az sayıdaki bölgeden biri olması ve Kanarya Adaları'nda kayıtlı istihdam artışının neredeyse beş katına ulaşması bir yana – 9.800 kişinin daha çalışmasıyla en çok istihdam edilen ikinci bölge – , sermaye yılın ilk üç ayında pozitif bakiyeli geri kalan dört özerk topluluğun toplamından daha fazla iş yarattı – bunların hepsi 24.000'e kadar iş sağlıyor; bu da yalnızca başkenttekilerin yarısından biraz fazlası.


İşsizlikte düşüş

Rakamlar için de benzer bir okuma yapılabilir. işsizlik INE tarafından yılın ilk EPA'sında gösterildi. İspanya'da kayıtlı 117.000 yeni işsizin neredeyse onda yedisi (%66,3) kaydedilen işsizlik artışlarında yoğunlaşmıştır. Balear Adaları (+28.300 işsiz), Kastilya la Mancha (+27.400) ve Bask Ülkesi (+22.100).

Bu noktada, 16.700 yeni işsizin yer aldığı Galiçya'daki deneyimli işsizler listesine ilişkin giriş akışı da anlamlıdır; Katalonya'da 12.800 işsiz daha var; Murcia, 12.100 kişiyle ve işsizliğin bu artışının 10.500 kişiye ulaştığı Valensiya Topluluğu. Bu durumda on yedi bölgeden yine onlar beş sadece onlar işsiz sayısını artırmadılar: Aragon, Asturias, Kanarya Adaları, Madrid Topluluğu ve Navarra.

Burada sermayenin işsizliğin katlanarak artmasının engellenmesindeki baskın rolü Adalar ile paylaşılıyor. Kanarya Adaları. Aslında ada bölgesinde işsizlik azaldı 14.500 insanlar Madrid Azalma şu tarihteydi: 14.100 insanlar. Elbette her ikisi de pozitif işsizlik dengesine sahip diğer özerk toplulukların pozitif dengesini ondan fazla katlıyor: Aragon (-1.300 işsiz), Asturias (-300) ve Navarra (-1.500).

görüşüne göre CEIMMadrid işadamlarından oluşan işveren derneği, “sonuçları tahmin etmenin” gerekli olduğuna dikkat çekiyor Madrid Topluluğu'nun mali ve ekonomik politikaları, tüm ulusal ekonomiye girişim özgürlüğünün desteklenmesi. Liderliğini yaptığı örgüt, “Popülizme, sübvansiyonlara ve şirketleri itibarsızlaştırmaya dayalı politikalarla istihdam yaratmanın mümkün olmadığını” söylüyor. Miguel Garrido.

İşverenler bu EPA ile ilgili olarak Madrid Topluluğu ile ilgili olarak şuna dikkat çekmektedir: İşsizlik ortalamanın yüzde 25 altında Ulusal düzeyde, İspanya'daki her beş yeni çalışandan biri Madrid'de çalışıyor, istihdam 55.700 iş arttı, işsizlik %4,5 azaldı ve faaliyet oranı ulusal ortalamanın %8 üzerinde.

CEIM için veriler, istihdamın doğasında olan ve birden fazla kez artan sosyal maliyetlerin arttığını gösteriyor. Bir yılda %10Ulusal düzeydeki dengeye dikkat çekerek, “Ekonomik güven, yatırım ve istihdam yaratmanın en kötü reçetesi bunlar” diyerek, ülkemizdeki ekonomik toparlanmanın “istihdam yaratılmasına yansımadığına” dikkat çekti.