Lyft, Freenow'un Kontrolünü Alıyor: Uber'in en büyük rakibi Avrupa'ya geldi

DünyaBot

Member
ABD hareketlilik platformu Lyft, Alman tedarikçisini kiralamak ve bu nedenle Avrupa pazarına genişlemek istiyor. Lyft, Mercedes-Benz ve BMW otomobil şirketine ait olan platform için yaklaşık 175 milyon Euro (197 milyon dolar) ödüyor.

Freenow, işine daha önce olduğu gibi devam edecek, şirketler Çarşamba günü San Francisco ve Hamburg'da duyurdu. Şirket esas olarak Berlin ve Hamburg da dahil olmak üzere 150'den fazla Avrupa şehrinde taksi gezileri sunmaktadır, aynı zamanda otomobillerin ve diğer hareketlilik hizmetlerinin paylaşımı da. Satış satışı yılın ikinci yarısında bekleniyor.

“Önemli adım”

Freenow CEO'su Thomas Zimmermann, “Lyft ile işbirliği Freenow için önemli bir adım ve yeni bir heyecan verici aşamanın başlangıcını işaret ediyor” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Lyft müşterilerine güçlü yönelim, taksi sektöründeki uzun yılların deneyimimizi tamamlıyor.”

Satın alma ile Lyft, Avrupa pazarında büyük bir adım atmaya cesaret ediyor. 2012 yılında kurulan şirket, şimdiye kadar sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da aktif olmuştur. Lyft Media, otomobiller için seyahat, elektronik bisikletler ve scooterlar. Uber'in en büyük rakibi olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki şirket yaklaşık yüzde 24'lük bir pazar payına ulaşıyor.

Lyft CEO'su David Risher, “Avrupa pazarına giriş önemli bir adım” diyor. “Freenow ile mükemmel bir ortağı bulduk ve takımdan çok şey öğrenebiliriz.” Uber, 2014'ten beri Alman pazarında agresif hale gelse de, Lyft her zaman kaldı.

MyTaxi olarak kurulan

Freenow 2009 yılında MyTaxi olarak kuruldu ve başlangıçta Almanya'ya taksi gezilerinin yerleştirilmesi ve ödenmesi için, daha sonra çok sayıda önemli Avrupa şehrinde bir uygulama oldu. 2014 yılında Daimler MyTaxi'yi işe aldı ve daha sonra tekrar yönetilen BMW ile birlikte kurulan “Now Now” mobilite platformuna entegre oldu.

Freenow kısa süre önce Uber tarafından kurulan kiralık otomobil modelinden emekli olmuş ve bu nedenle şirketi Uber ve Bolt rakiplerine bırakmıştı. Platformlar, kişisel ulaşım sertifikası göstermesi gereken sürücülerle yetkilendirilmiş otomobil şirketlerine seyahat iletiyor.

Bu kiralık otomobil şirketleri yolcu taşımacılığı yasasına tabidir ve gereksinimleri karşılamalıdır. Uygulamada, sahte imtiyazlar gibi yasal ihlaller tekrar tekrar gerçekleşir. Berlin ve diğer şehirlerde, Uber ve yetkililer arasındaki verilerin karşılaştırılması daha fazla düzen sağlamalıdır.

Mercedes ve BMW, Freenow'un Lyft satışı ile başarısız “Şimdi Paylaş” mobilite platformunun başka bir bileşeninden kurtuluyor. O zamandan önce, tekliflerini otomobil ortak olarak sattılar, onu kendi kendini yargılama-free2move'ye entegre eden yarışmacı Stellantis'e. 2020'de Uber'in Freenow ile ilgilendiği söylendi.

(VBR)