Hamm'ın ikinci yapay zeka trafik ışığı geçici olarak kırmızıydı

DünyaBot

Member
Hamm şehri, Temmuz 2023'ten bu yana Heßlerstrasse/Marker Allee kavşağında trafiği düzenleyen yapay zekayla kontrol edilen ilk trafik ışıklarından memnun. Ancak, 12 Nisan 2024'ten itibaren Ostwennemarstrasse'deki yaya geçidindeki trafiği düzenlemesi amaçlanan ikinci “akıllı trafik ışığı” ile ilgili sorunlar var. Westfälischer Anzeiger'in haberine göre, yakınlarda yaya olmasa bile trafik ışıkları her zaman kırmızıydı.

Duyuru



Teknoloji, kaç yol kullanıcısının yeşil ışığa ihtiyacı olduğunu tespit etmeyi ve bunlara göre öncelik vermeyi amaçlıyor. İdeal durumda yapay zeka, örneğin tek tek yayaların mı yoksa okul sınıfları gibi tüm grupların mı yaklaştığını tespit edebilir. Sonuç olarak yeşil etap, tüm grubun karşıdan karşıya geçebileceği şekilde genişletiliyor.

Sürücüler için kalıcı kırmızı


Ancak Hamm şehrinden Tom Herbig, 15 ve 22 Nisan tarihlerinde yayaların zamanında tespit edilmesinde sorunlar yaşandığını ve deyim yerindeyse yayaların her zaman rapor edildiğini söylüyor. Sürücüler için “kalıcı bir kırmızı” olduğundan, “trafik ışıklarının AI kısmı kısa süreliğine indirildi ve normal yaya trafik ışığı olarak değiştirildi.”

Bu sorun artık çözüldü. Ancak uzman şirket sistemi daha da geliştiriyor; Sistem devam eden çalışma sırasında öğrendiği için bu muhtemelen biraz zaman alacaktır; Herbig, “Temel olarak yeni 'akıllı trafik ışığı' teknolojisiyle ilgili deneyimlerimiz oldukça olumlu” dedi.

Münih şirketi Yunex'in teknolojisi, Hamm'daki her iki lokasyonda ve Ekim 2023'ten itibaren Frankfurter Straße/Friedrichstraße kavşağında Gießen'de de kullanılıyor. Geçmişte trafiğin bu bölümünün özellikle kazaya yatkın olduğu düşünülüyordu.

Yunex, “awareAI” sisteminde görüntüleri algoritmalar tarafından değerlendirilen kameralar kullanıyor. Şirket, tüm yol kullanıcılarının, veriler saklanmadan yalnızca kısa bir süre için kaydedilmesini sağlar. Algılanan nesneler, nesnenin sınıfı, konumu, sınıflandırması ve ilgili algılama bölgesi dahil olmak üzere şifreli bir bağlantı kullanılarak bir veri arayüzü aracılığıyla iletilir. Gerektiğinde hız ve yön de iletilir.


(başvuru)



Haberin Sonu