Cepyme'nin komitesi, Garamendi'nin önünde kalkan için karga manevrasını reddediyor

DünyaBot

Member
İşveren yaşadı Benzeri görülmemiş bir durum. Antonio Garamendi ve Gerardo Cuerva'nın Salı günü Cepyme Direktörlüğü'ne, gündemin bir noktasıyla aldığı nabzı: … Bu anlar izin verir İç rejim düzenlemesi KOBİ işvereninin ve Antonio Garamendi'nin alternatif adaylığını desteklemek için kullandığı. Organizasyonda meydana gelen durum benzeri görülmemişti, çünkü komitenin sadece% 30'u, söz konusu teklifi önleyen bir durum olan Cuerva Planını destekledi, Cepyme'nin tüzüğüne göre, yönetim kuruluna geçmesini sağladı. Ama bu şekilde olmadı.

Dahili rejim düzenlemesinin 57. Maddesi, “İç rejim düzenlemesi ve ardışık modifikasyonu, Yürütme Komitesi'nin teklifinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak” diyor. Ancak Gerardo Cuerva yoldaydı ve bu teklifi – bu cumhurbaşkanının bu durumda – yönetim kuruluna kadar aldı. Birçok bildirim usulsüzlük taahhüt ettiğini. Komitede sadece seçim oyu ile Varapalo değil, üyeleri gündem puanlarının geri kalanını reddetti, Geçmiş egzersizin hesaplarıonları analiz etmek için zamanınız olmadığı için.

UNESPA, ATA veya Confemetal, Madrid veya Endülüs delegasyonları Cepyme Başkanına bir düzensizlik taahhüt ettiğini ve tüzükleri kaçırdığını hatırlatmak için müdahale etti ve bu nedenle kararların zorlanabileceği gibi. Ama sonunda yönetim kurulu oy verdi ve ikiye ayrıldı. Oyuncu 122 oydan 64'ü lehine ve 55'e karşı. Cuerva kullanıldı 29 oylama delegasyonukendisinin yasaklamak istediği, ”dedi Fuentes de Cepyme bu gazeteye.

Oylama geçerliliği

Cepyme, Yönetim Kurulu'nun iç rejim düzenlemesinin değiştirilmesini onayladığını kutladığı bir açıklama yaptı. “Oylamanın ücretsiz ve gizli olduğunu garanti etmek”. Kuruluşun kaynakları bu gazetenin bu oylamanın geçerli olduğunu ve komitenin bu kuralda bir değişikliğe oy vermek zorunda olmadığını ve Cuerva'nın yapılmasını istediğini vurgulamaktadır.

ABC'nin bildirdiği gibi, geçen yazdan bu yana Ceoe Başkanı, Cepyme başkanlığını Gerardo Cuerva'ya itiraz etmek için bir aday istiyor. İşgücü reformu veya güveninizi nasıl kaybettiğine dair farklı vizyonlar gibi kilit konularda sürdürülen sürtünmeler. Adım atmadan önce Garamendi Cuerva'ya Latin Amerika'da bir pozisyon teklif ettiKOBİ'lerin başkanının reddetmesi.

Cuerva'yı Cepyme Müdürlüğü'nden tahliye etmeye karar vermeye karar vermeye karar vermenin nedenleri birkaç, ancak ikisi kuruluştaki iki ağır ağırlığın ilişkisinde bir öncesi ve sonra: Ceoe'nin 2022'de hükümet ve sendikalarla imzaladığı İşçi Reformu ve tezahür etmek KOBİ'lerin organizasyonunun geçen Temmuz ayında iş özgürlüğünü savunmak için sunulduğunu söyledi. 'Procés'in aflarına konumlandırma gibi konular da tartıldı.

Hükümet ile gerilim

İşverendeki şema, çok hassas bir anda, hükümetle güçlü bir gerilim ve ikinci başkan yardımcısı ve çalışma bakanı Yolanda Díaz ile birlikte, Begoña Gómez, Conpymes tarafından işveren Amadrinada'ya yol açarak gelir. Devlet ve sosyal diyalogda, temsilciliği ölçen kuralları değiştirme hedefi ile. Kapılarda, günün 37.5 saate düşmesi ve zorunlu bir zaman kaydı var, çiğneme Çok yüksek para cezalarına neden olacaktır. Ve gölgesi işten çıkarma Çalışma Bakanı niyetlerini doğruladıktan sonra işgücü piyasasında mortular tezgahı.

Cepyme'nin iki adayı kutlayacağı seçimlerde Ceoe'yu bir yatak yatağı haline getirdiğini, ancak İspanyol iş adamlarının başkanının alternatiflerinin başarısını sağlamak için oynadığı hile çevreyi daha da azalttı. Bu gazetenin bildirdiği gibi, Ceoe Başkanı ortaklarından delege edilen oylamayı talep ediyor, gerekli destek Cuerva'yı tahliye etmek. CEOE ve ATA'da olanların aksine, KOBİ'lerin işveren izinlerinin iç düzenlemelerini şu anda koruyan seçimlerde sınırsız temsilleri kullanma fırsatı.

Yasal rapor

Düzenleyici modifikasyonu güçlendirmek için Cuerva, yönetim kuruluşuna, bu oylamadan bu oylama delegasyonu hakkında yasal bir rapor sundu, uzmanlar baskıları gizleyebileceğini anlamak ve kuruluşların demokratik ilkelerini değiştirmek için bu seçeneği açıkça sorguladı. . Metinsel olarak bu temsillerin “baskıların kullanılmasına yol açabilmesini sağlayabilirler – Oylamanın anlamını aktarın ve kısacası, anlaşmaların veya seçimlerin bir veya birkaç eline kabul edilmesinin sonucu, böylece Demokratik İlkeler hangi iş organizasyonlarının yönetilmesi için ».

Seçim çağrısı

Cuerva'nın Mart sonunda Cepyme yenilgilerindeki dört yıllık görevi ve başkan organizasyon fikri Mayıs ayında seçimleri kutlamaktır, ancak Ceoe Başkanına yakın kaynaklar zaten Seçimleri çağırmalıydım. KOBİ'lerin işvereninin argümanları, aksine, tüzüklerinin cumhurbaşkanını seçimleri çağırması için terk ettiğidir. Herhangi bir terimi işaretlemezlerve buna izin veren yasal raporlara sahip olduklarından emin olun. Seçim kutlama organizasyonunda görevi tamamladığını iddia ediyorlar.

Cepyme komitesinden sonra yarın, yönetim kuruluna ek olarak sizinkini kutlayacak Ceoe'nun sırasıdır. Bu toplantılarda Liza'daki iki başkan yüzler olacak ve çatışma konusunun ortaya çıkması muhtemeldir.