BBVA %1,46 yükseldi ve Sabadell %1,56 düştü

DünyaBot

Member
05/07/2024


10:03'te güncellendi.




Hisse Senedi Piyasası açılışında BBVA %1,7 yükselirken, Banco Sabadell %3,4 düşerek Bilbao kuruluşunun önerdiği birleşmeye hayır sonrasında Ibex'in düşüşlerine öncülük etti. BBVA, finansal piyasalarda son günlerde yüzde 10'a varan düşüşten sonra bu verilerle yeniden büyüyor. Ancak Sabadell hisseleri zaten sabah 9.30'da düşüşünü yavaşlattı. %1,56, hisseleri 1,86 euro. Aynı zamanda BBVA, hisselerini 9.984 euro seviyesinde tutarak momentumunu %1.46'ya düşürdü.


BBVA, 30 Nisan'da Banco Sabadell'e satın alma yoluyla birleşme teklifinde bulundu. Bilbao bankası, 29 Nisan'a göre %30 primli bir hisse değişimi, yönetim kurulunda icracı olmayan üç sandalye (başkan yardımcılığı dahil) ve ortaya çıkan bankanın iki operasyonel merkezinden birinin Sant'ta yer alacağını teklif etti. Cugat del Vallés, kuruluşun Katalan kökenlerini koruyacak.

Ancak Katalan bankası, beş saatlik yönetim kurulu toplantısının ardından birleşme teklifini, teklifin kuruluşun projesini ve büyüme beklentilerini “eksik değerlendirdiğini” öne sürerek reddetti.


Şimdi, bu gazetenin daha önce bildirdiği gibi, Carlos Torres'in bankasının Josep Oliu'nun bankasına karşı düşmanca bir devralma teklifi başlatma seçeneği var. Ancak bu, ABC'nin danıştığı analistlerin finansal güç eksikliği nedeniyle uygulanabilir görmediği bir seçenek. Aynı zamanda benzeri görülmemiş bir operasyon olacaktır.


Sabadell bu Pazartesi öğleden sonra mevcut borsa değerinin banka gerçeğine uymuyor Çünkü defter değerinin altında listelendiğinden, daha gidecek çok yolu var.

«Kurul, Banco Sabadell'in büyüme stratejisine ve mali hedeflerine tam güven duyuyor ve stratejisinin şu şekilde olduğu görüşünde: bağımsız kuruluş, hissedarları için daha fazla değer üretecektir.” Katalan kuruluşu bu Pazartesi günü piyasanın zaten kapalı olduğunu vurguladı.

Bu, her iki bankanın da bu operasyonu masaya yatırması ilk kez değil. Zaten 2020 yılında BBVA ve Sabadell bir birleşme üzerinde çalışmıştı, ancak sonunda hisse değişim oranı konusunda anlaşmaya varamadıkları için bunu reddettiler.

Hisse senedi piyasasındaki son değişikliklere rağmen, iki bankacılık kurumu bir yıldır olumlu seyrediyor. Aslında BBVA fiyatını artırdı neredeyse %19 son on iki ayda Sabadell bunu %63 oranında başardı.



Hata bildir