Volkswagen ve SAIC: Ortak çalışma kapalı

DünyaBot

Member
Volkswagen ve Çinli otomotiv üreticisi SAIC, Çin'in Nanjing şehrindeki ortak çalışmaları kapatıyor. Doğu Çin eyaletindeki üretim tesisi, bir Volkswagen Deklarasyonu'ndan görülebileceği gibi üretimi kapattı. Grup elektrikli araçlara dönüşümü hızlandırır ve üretim ağı bu strateji için optimize edilmiştir. Son kapanış yılın ikinci yarısında kademeli olarak yapılmalı ve kalan üretim yakındaki Yizheng tesisine aktarılmalıdır. Handelsblatt, Çin'deki bir VW tesisinin ilk tam olarak kapatılması.

Genişleme mümkün yok

Nanchino'daki çalışmanın kapanmasına ilişkin düşünceler uzun zamandır Volkswagen ile birlikte. Şehrin merkezindeki konumu ve ilgili kısıtlama nedeniyle, üretim tesisi, örneğin, şirket kulüpleri tarafından belirtildiği gibi, elektrominasyon için dönüştürmek için bir genişleme için uygun değildi. 2008 yılında ortak şirket Şangay Volkswagen fabrikayı Nanjing'e koydu. 2011 yılında şirkete göre, tesis yıllık 300.000 aracın üretim kapasitesine ulaştı. Sonunda VW Passat ve Skoda Superb orada üretildi.

İkinci çeyrekte ışık yukarı doğru trend

VW, elektronik otomobil pazarındaki agresif fiyat savaşı nedeniyle Çin'de baskı altında. Grup bu nedenle yanma modelleri ile gol atmaya çalışır. Dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Halk Cumhuriyeti'nde Volkswagen, yılın ilk yarısında grup seviyesinde yüzde 2,3 oranında düştü. Ancak, eğilim orada olumlu, çünkü ikinci çeyrekte grup yüzde 2,8'lik bir artışa ulaşabildi.

VW Markası hakkında daha fazla bilgi edinin

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

(MFZ)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!