Tüketim, korku veya endişeye hitap eden reklamları düzenleyecektir.

DünyaBot

Member
Tüketim Bakanlığı, bilinen olanı düzenleyecektir. «Korku reklamı» Yaklaşık bir şekilde onaylanacak sürdürülebilir tüketim yasası sayesinde. Manipülatif mesajlar kullanarak, gibi duygulardan yararlanan bir reklam türüdür. endişe Ve … O korku. Bu nedenle tüketim, tüketicileri bu tür reklamlara koruyan ve motive edilen alımları yaparak tuzağa düşmelerini engelleyen bir düzenleme “temel” olarak kabul eder. visseral duygular.

Bu tür reklamlar Aldatıcı veriler veya belirli bir ürünü almazsa, tüketicide hatalı bir tehlike veya risk algısı oluşturabileceklerini. Şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan bir reklamdır. güvenlik ve etkinliğini aşırı veya olası olmayan senaryolar sunmaya dayandırıyor, örneğin şiddetli soygunlar veya felaket güvenlik açıklarıinsanlarda aciliyet veya kırılganlık duygusu oluşturmak amacıyla.

Bu reklamlar tüketicilerin karar vermesine yol açabilir çökeltilmişbilgisiz veya panik temelli, böylece seçim özgürlüğünüzü ve psikolojik iyiliğinizi etkiler. Bu, Tüketici Bakanlığı'nın mücadele etmek, sorumlu bir reklam ortamını savunmak ve böylece hizmetlerin tanıtımı bilgi sunmaya odaklanması için bir şeydir. nesneduygusal manipülasyon taktiklerine başvurmadan gerçek faydaları vurgulamak.

Ayrıca, bu tür reklamcılık bir “Korku Kültürü” bir bütün olarak toplumu olumsuz etkiler. Şirketler bu uygulamalara başvurduklarında, günlük ortamların doğal olarak tehlikeli olduğu algısına katkıda bulunurlar, bu da artar güvensizlik ve genelleştirilmiş güvensizlik hissi. Bu sadece insanların yaşam kalitesini değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda kaynakları gerçek riskle ilgili olarak gereksiz veya orantısız hizmetlere yönlendirir.

Tüm bunlar için, Bustinduy'un yönettiği bakanlık, piyasada bir dengeyi garanti etmek, tüketiciye şeffaflığa ve saygı gösteren etik iletişimi teşvik etmek ve toplumdaki daha sağlıklı ve daha gerçekçi bir güvenlik algısını güçlendirmek amacıyla bu tür uygulamaları düzenleme ihtiyacını savunmaktadır.

Buna dayanarak ve Sürdürülebilir tüketim yasasıTüketici Bakanlığı, bu tür ticari iletişimleri yapan şirketleri, tüketicilerin, iyiliği veya kendilerine sunulan ürünü elde etmemesi durumunda maruz kalma riskini gerçek bir değerlendirme yapmalarını sağlayan nicel veya istatistiksel bilgiler sunmaya zorlamaya zorlayacak.

Haksız rekabet yasası, dahil edilen reklamları zaten yasaklıyor yanlış bilgi Bir mal veya hizmet edinmemesi durumunda bir tüketicinin acı çekebileceği risk veya tehlike hakkında. Şimdi, 'diğer aldatıcı uygulamaları' ifade eden 27.2 Maddesi'nin değiştirilmesiyle, bu makale aşağıdaki paragrafla tamamlanacak:

“Bu tür ifadeler, doğru olsa bile, ticari iknanın ana argümanı olarak bir risk veya tehlikeye maruz kalmayı kullandığında, yeterli görünürlük koşullarına, iletişimin yapıldığı çevreye uyarlanmış, tüketicinin veya kullanıcının frekanslarını, ilişkili etkilerini veya üretimlerini değerlendirmesine izin veren nicel veya istatistiksel nitelikte tamamlayıcı bilgiler içermelidir.”