Serbest meslek sahipleri, Valensiya Topluluğu'nda DANA'dan 12.000 avroya kadar doğrudan yardım ve harç ve vergilerin ödenmesine ilişkin bir moratoryum

DünyaBot

Member
Yıkım göz önüne alındığında, faaliyetin durdurulması ödeneğinin binlerce kişinin kayıp büyüklüğünü karşılamaya yetmeyeceği açık görünüyor. serbest meslek Etkilenen bölgelerde faaliyetlerini yürüten DANA. Serbest meslek sahibi çalışanların en temsili dernekleri, istisnai durumlarda halihazırda kanunda öngörülenlerin ötesinde bir dizi talepte bulunmaya başlıyor.

İş Müfettişliği'nin Pazartesi günü hatırlattığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da son saatlerde vurguladığı gibi, serbest meslek sahipleri şu haklara sahiptir: olağanüstü faaliyet durdurma tazminatı. Bu tutar yasal esasın %70'ine eşdeğer olup, yardımın devam ettiği günler gelecekteki benzer durumlar için hesaplanmayacak, ayrıca katkı payı süresi olarak hesaplanacaktır. Etkilenen serbest meslek sahibi işçiler, ortak sigorta şirketlerine giderek ve bir bekleme süresi olmadan, yani normal yardımlar için genellikle on iki ay olan bir ön katkı payı süresi olmaksızın bu haklara erişebilecekler.

Ancak hem serbest meslek sahibi dernekler hem de şirketin kendisi Valensiya Ticaret Odası Ne bu rakamın ne de mücbir sebep nedeniyle serbest meslek sahibi çalışanların yararlanabileceği ERTE'nin, en çok etkilenen işletmeleri kurabilmek için yeterli olmayacağına dikkat çekiyorlar. «Parasal yardım olmazsa işten çıkarmalar ve kapanmalar yaşanacak“güvence verdi José Vicente MorataValensiya Ticaret Odası Başkanı, felaketten en az 4.500 işletmenin etkilendiğini, bunların 1.800'ünün tamamen harap olacağını garanti ediyor ve en çok zarar gören alanlar arasında binlerce işçinin çalıştığı KOBİ'lerle dolu sanayi bölgelerinin bulunduğu uyarısında bulunuyor. kadrolarında ve her şeyini kaybedenler.

12.000 Euro'ya kadar yardım

ATA serbest meslek erbabı derneğinin hesaplamalarına göre Valensiya Topluluğu'nun DANA'dan etkilenen bölgelerinde çalışıyorlar 51.000 serbest meslek sahibiBu, Valensiya eyaletindeki üç serbest meslek sahibi işçiden birine eşdeğerdir. Bu bölgelerde toplam 54.000 şirket bulunmaktadır. 377.000'den fazla işçi.

“Durum bir felaket, birçok gemi ve işletmede tam bir kayıp var. Ve bunun Kovid ile hiçbir ilgisi olmadığını da uyarmak istiyoruz. Bu başka bir senaryo. Yeniden açılmak için ERTE ve faaliyetin durdurulması yeterli olmayacak. Bu nedenle bir yeniden inşa yardım planı öneriyoruz” diye açıklıyor derneğin başkanı, Lorenzo'nun Aşkı.

Bu anlamda ATA, aşağıdakilerin verilmesini önermektedir: 6.000 Euro'ya kadar acil doğrudan yardım İşini ve faaliyetini yeniden tesis etmek amacıyla mücbir sebep nedeniyle faaliyetin durdurulması ödeneğini talep eden bireysel serbest meslek sahibi kişilere yöneliktir. Alıcılar şunları yapmakla yükümlü olacaktır: faaliyeti en az 24 ay sürdürün yardım verildiğinden beri.

Ayrıca bu yardımın ulaşmasını da önermektedir. Serbest meslek sahibi kişinin geçen yıl iki işçiden oluşan bir kadroya sahip olması durumunda 12.000 Euro'ya kadaryardımı aldıktan sonra 24 ay boyunca istihdamı sürdürme yükümlülüğü de bulunmaktadır.

Bu nedenle kuruluş, etkilenen tüm serbest meslek sahibi işçilere faaliyetin durdurulması halinde olağanüstü bir fayda sağlanmasını önermektedir; bu sağlanamadığı takdirde, mücbir sebep nedeniyle faaliyet veya menfaatle uyumlu kısmi menfaat: her iki durumda da gerekli olacaktır teklifi azalt. Asgari katkı süresi şartı aranmaksızın ve alınan yardımların ayları sayılmadan 31 Mart 2025 tarihine kadar yapılması tavsiye edilir.

Aynı şekilde ATA şunu iddia ediyor: vergi ve katkıların ertelenmesi faizsiz (Ekim kotası 30 Kasım'da gerçekleşir); Tüm serbest meslek sahibi işçilere yönelik 2023 Gelirinin ikinci ödemesinin askıya alınması, acilen bir ödeme hattı oluşturulması ICO Kredileri DANA'dan etkilenen serbest meslek sahibi işçiler için faiz indirimi ve geri dönüşü beş yıl ile etkilenenler için faiz, ek ücret ve cezaların kaldırılması.

Aynı zamanda talep modülleri azalt nesnel tahminde serbest meslek sahipleri için; AEAT ve Sosyal Güvenlik'e yönelik bilgi yükümlülüklerinin askıya alınması; İdareden elektronik bildirimlerin askıya alınması; etkilenen bölgeler için yeni bir mali takvim oluşturulması; ERTE'de mücbir sebepler nedeniyle ITSS raporuna duyulan ihtiyacın ortadan kaldırılması ve finansal operasyonların vadelerinin askıya alınması veya dondurulması. Son olarak sor serbest meslek sahiplerinin tedarikçilere ödeme koşullarını felç etmesi ve tedarikçilerle borçlarını müzakere eden şirketler.

ATA, bu yardımın Valensiya Topluluğu'nda faaliyet göstermeyen ve DANA'dan etkilenen serbest meslek sahibi kişilere de dağıtılmasını istiyor: kamyon şoförleri, taksi şoförleri, şoförler, teslimatçılar, ticari acenteler ve sigorta fırtına sonucu kamyonunu, aracını veya iş aletini kaybedenler.

Kira ödemelerine moratoryum

Kendi adına, serbest meslek erbabı derneğinden UPTA Faaliyetlerin durdurulmasının ötesinde olağanüstü bir yardım çerçevesi uygulamak için Katılım, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanlığı ile zaten temasa geçtiklerini garanti ediyorlar. Bu Salı günü Bakanlar Kurulu'nda açıklanabilecek tedbirler.

Dernek, diğer kuruluşların talepleri doğrultusunda, faaliyetin durdurulması karşılığında olağanüstü menfaat uygulanmasını talep etmekte; modüllerin geçici olarak azaltılması; ICO likidite kredileri; bina ve tesislerin restorasyonu ve işletmeye alınması için gerekli makine ve malzemelerin satın alınmasına yönelik doğrudan geri ödemesiz yardım; İpotek ve kira ödemelerinde moratoryum; idari ve sözleşmeye bağlı sürelerin askıya alınması; malzeme ödemelerinin askıya alınması; belediye harçları ve vergilerinin geçici olarak askıya alınması; Sosyal Güvenlik primleri ve devlet vergilerine ilişkin moratoryumlar ve faiz, ek ücretler ve cezaların kaldırılması.