Royal Enfield Av Tüfeği 650 testte: bir tutum meselesi

DünyaBot

Member
Yeni Enfield'da ilk yürüyüş, herhangi bir üreticinin sırf maliyet ve ağırlık nedeniyle plastikten yapacağı tüm parçaların numunesinden oluşuyor. Hatta lambanın nostaljik maskesi bile çelikten yapılmış. Bir yapımcı özel bir şey yapar. Bunu yapmasının nedeni tüfek konseptine bakıldığında anlaşılabilir: 35 kW'a kadar popüler giriş seviyesi sınıfında, nostaljik bir bisikletin karizmasını modern bir bisikletin sadeliğiyle takdir eden müşterilere hitap etmek.

Duyuru

Güvenilirlik maksimum düzeydedir, çünkü Royal Enfield halen üretimde olan en eski motosiklet üreticisidir ve Bullets'ını 1933'ten bu yana, Hindistan'da ise 1950'lerden bu yana üretmektedir. Yıllardır modern model yelpazesi, mevcut retro dalgaya ustaca odaklanmıştır. Tüfek ile Enfield, aslında bir tane inşa etmeden Bobber tarzı bir unsuru kısa, geniş çamurlukla karıştırdı. Resmi olarak yeni 650 bana semiz bir koyunu anımsatıyor. Test, kavramlarının doğal olarak çok net tanımlanmış sınırlara sahip olduğunu gösteriyor.

Bilgi-eğlence sistemi: mevcut

Korozyon ve aşınma iyi önlenmeli, işçilik yetkin görünmelidir. Aynı motora sahip ve daha önce piyasaya sürülen Royal Enfield Interceptor'da Motorrad dergisinin kış kullanımıyla gerçekleştirdiği 50.000 km'lik test sorunsuz geçti. Tüfek 2024 baharından itibaren satışa sunulacak. Anahtarlarınız sac parçalar kadar sağlam görünüyor, kablolar iyi sıralanmış. Ancak yalnızca şarj etmeye uygun olan USB girişi, yalnızca kontak anahtarıyla açılabilen sağ yan kapağın oldukça altında yer alıyor. Gidon üzerindeki küçük bir ikincil ekran, kablosuz olarak bir akıllı telefona bağlandığında oklarla gezinmeye olanak tanır. Herhangi bir ek bilgi-eğlence bulamazsınız. Mevcut tek yardım zorunlu ABS'dir ve hepsi bu.

Shotgun 650, geniş ve kısa çamurluk, tekli koltuk ve çok sayıda metal levha parçasıyla karakterize edilir. (Resim:

Florian Pilavı

)

Ne yazık ki gösteri otomobilinde tavan bagajı ile çıkarılabilen bir yolcu koltuğu yoktu ve bu nedenle akıllı bir ayrıntı vardı. Enfield, kendi reklamında da belirtildiği gibi bu “özel ilham verici” fikirden kesinlikle hoşlanıyor, ancak pratik modülerlik teklifini test edemedim.

Enfield süper konforludur. Normal büyüklükte bir Orta Avrupalı olarak geniş diz açısına sahip olan ben oldukça dik oturuyorum ve tek seleye rağmen ağırlık merkezinin değişmesi için yeterli alan var; Tankın üzerinde diz girintilerinin olmaması şimdilik beni rahatsız etmiyor. Yerden yüksekliği 80 cm'den az olan tekli koltukta, kısa boylu insanlar bile yere sabit bir şekilde ulaşabiliyor ve ağırlık merkezinin alçaltılmasına yardımcı oluyor. Ancak dikiz aynaları akıl almaz derecede dar ve oldukça normal yapılı bir kişi olarak çoğunlukla dirseklerimi gösteriyor.

Bakımı son derece kolay

Motor, gidonun sol ucundaki ışık anahtarına ayna simetriği olan ancak kırmızı olan sağdaki acil durdurma anahtarıyla akıllıca çalıştırılır. Minimum sıcaklığın iki derece olduğu soğuk havalarda bile rölanti devrini önemli ölçüde artırmaya gerek yoktur. İlk bakışta göründüğü gibi, strok ofseti olmayan klasik bir paralel ikizin titreşimlerini bilmiyor. 270 derecelik krank miline ve dengeleyici mile sahip hava ve yağ soğutmalı motor, bakımı son derece kolay ayar vidaları ile çatallı makaralı külbütör kollarından gelen sessiz bir ses ile son derece hassas bir şekilde çalışır. Onu göremiyorsunuz ama yine de harika: bu detayıyla sürekli olarak retro. Önden vidalanan ve değiştirilmesi kolay yağ filtresi görünür ve retro değil, aynı zamanda akıllıdır.

Kayar halatlı kavramanın bağlantısı kesilirse, şanzıman soğukken birinci vites neredeyse sessizce konumuna geçer Tereyağlı gaz kelebeği ve oldukça dik çatal açısı ile birlikte debriyaj kontrolü sayesinde çalıştırma sanki kendi kendine gerçekleşir. Akıllı bir ağırlık dağılımına sahip olan cihaz, ilk metrelere kadar 125'lik bir güven ve yönetilebilirlik hissi veriyor. 240 kg'lık ağırlık dikkate alındığında bu oldukça önemli. Başlangıç ve sonraki vites değişimleri neredeyse bir oyun konsolu hissi veriyor. İlki kadar sessiz ve az dirençle tıklıyorlar.

Asla gürültülü

Motor çok az arka plan gürültüsü yaydığı için, motosiklet yapımında yaygın olarak kullanılan düz dişler sayesinde her vites seviyesinin kendi bireysel tonuyla sessizce vızıldadığını duyabilirsiniz. Motor, örnek bir tork eğrisi üzerinde kültürlü ve rahat bir şekilde her zaman 52 Nm'ye kadar güç dağıtır. Egzoz notası: ince, yeterince kirli, yüksek hızlarda gürlüyor ama asla gürültülü değil. Burada kimsenin takometresi eksik değil. Bunun yerine çevreye duyarlı kişiler için “eko” bir ekran var. Eski motosikletlerin ara sıra ortaya çıkan şirretlik ve pürüzlülüğünden hiçbir iz yok; mevcut motosikletlerin çoğu bile genellikle daha fazla duygu ve beceri gerektiriyor.

Bu aynı zamanda yalnızca iki şeyin fark edildiği şasi için de geçerlidir: Interceptor'dan farklı olarak Enfield, Showa'dan uygun şekilde ilk kez gizli ve tamamen klasik olmayan bir ters çatal takıyor. Bisikletin yapabildiği şey açısından, ince ayarın yapılamaması tamamen sorun değil. Arkada, 650'nin bazen son derece pürüzlü yüzeylerde yay hareketi tükeniyor, bu da sadece 89 mm'lik şok hareketi ile şaşılacak bir şey değil. Frenler de özeldir. Öndeki diskten maksimum etkiyi elde etmek için çok çalışmanız gerekiyor, ancak arkadaki disk de daha hafif ayak yerleştirmeye yanıt veriyor; neredeyse inanılmaz olan 300 mm'lik çapı göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil. Ve evet, kristal netliğinde basınç noktaları farklı görünüyor, ancak hiç kimse bu son derece konforlu günlük araca bu tür gereksinimleri ciddi olarak dayatmak istemeyecektir.

Gerçek demir sacdan yapılmış olağanüstü lamba maskesi. Işık çıkışı da LED'lerle oldukça klasik. (Resim:

Florian Pilavı

)

Yağlı değil çok şükür

Sırf “Bobber” konseptine uygun olacağı için ön tarafa kalın bir lastik sağlamamaları Enfield'ın takdiridir. Pratiklik zarar görürdü. Önde 100/90-18 ve arkada 150/70-17 ile Enfield neredeyse kendi kendine dönüyor ve yavaş sürüldüğünde neredeyse biraz fazla keyifli. Bu, en geç kötü yollarda bir dezavantaj haline gelir, hatta huzursuz hale gelir; bu elbette sadece lastiklerden değil, şasinin tamamından kaynaklanmaktadır. Bu arada üretici, Pirelli evreninden bir Hint markası olan CEAT'tir.

Arkadaki “Zoom Rad” ve öndeki “Zoom Cruz” lastiklerini sınırlarını zorlamadım çünkü hava genellikle sadece beş dereceydi ve Bavyera Oberland'ındaki virajlar nemliydi, çoğunlukla yapraklarla kaplıydı ve yer yer kirliydi. kir ile. Yılın en iyi zamanı olmasa da sonunda sırtınızı temiz ve kuru tutacak uygun bir bisiklet. Büyük tampon, bitişikteki büyük plakayla birlikte, basit bir bobber göstergesinin ötesindeki kullanışlılığı gösteriyor ve şunu kanıtlıyor: “Kuyruktan uzak” modanın ana akımı bile pek de iddiasız değil.

Ayarlanabilir erişime sahip fren ve debriyaj kolları. (Resim:

Florian Pilavı

)

Enfield, sürüş konforunu tutarlı bir şekilde övüyor ve onu oldukça tanımlanmış bir sürücü grubu için bir motosiklet yapan da tam olarak bu. Oturma pozisyonu hava şartlarına o kadar açık ki, 90 km/saat hızlarda rahatsız edici olabiliyor. Bunun nedeni yalnızca bir kaplamanın veya pencerenin eksik olması değil: Moto Guzzi V7 850 gibi, kas ağrılarına yol açmadan 100 km/saat hızla çok daha uzun süre hareket edebileceğiniz çıplak olanlar da var.

Bir tutum meselesi

Doğrudan karşılaştırmadaki fark şaşırtıcıdır ancak şaşırtıcı değildir. Nispeten (!) Enfield ile V7'de Streetfighter'da yaptığım gibi oturuyorum – diz açısı önemli ölçüde daha dar ve geniş gidon sayesinde daha da öne doğru uzanıyor. Ancak Hindistan'dan gelen bisiklet, yastıklı oturma yeri olan bir mutfak sandalyesine benziyor. Alçak sele ve neredeyse bükülmemiş dizlerin birleşimi ayak dayamalarını oldukça alçak hale getiriyor. Bu, daha erken başlayacakları anlamına gelir. Bu yüzden hızlı olmak istersem virajlara yaslanmam gerekirdi. 1930'lardaki bu tavırla uzun vadeli bağlılıkları sürdürmekten hoşlanmıyorum.

Bu arada, neden başka şekilde değil de bu şekilde karşılaştırdık? Meslektaşım ve motosiklet yazarı Clemens Gleich av tüfeğini denememi önerdi. Ona göre bir V7 sürücüsü olarak bilinçli bir karar verecek doğru kişi bendim. İkisi arasındaki yüzeysel benzerlik nedeniyle yanılıyordu: Guzzi, Enfield ile aynı retro seviyede olabilir ama yine de klasik atalarına benzer şekilde hareket ediyor. Sürücüyü hesaba katar ve onu sürüş dinamiklerine entegre eder. V7'de, tüfek beni itaatkar ve yumuşak bir şekilde dönüşler boyunca taşıdığından, bir sonraki dönüş kombinasyonunda ne olacağına dair sık sık bir şeyler bilmek isterim. Dinamik sürüş tarzı nedeniyle sürücü müdahalesi mi var? Oldukça uygunsuz. Beyan edilen tüketimi kolayca azaltmayı başardım, 4,55 litre yerine 100 km'de yalnızca 4,23 litreydi, kendini küçük düşürmeden üçüncü nokta mümkün.

Dostça yaklaşım

Hırslı ve ürkütücü bir insan olmasam bile yeni Enfield benim için fazla yumuşak olurdu. Av tüfeği kesinlikle dost canlısı ve erişilebilir bir bisiklet, neredeyse “dikkatli ol” diye ekliyorum. Dövüşçü ismine rağmen, Hintli bir yoginin dinginliğini yaşıyor ve temelde rahat tavrıyla, yüzülebilen göl ile dondurma dükkanı arasında gidip gelmesi için her iki anlamda da tavsiye ediliyor. Veya bir taşra doktorunun ev ziyareti için. Bir disk ile rahat bir seyahat için de hayal edebiliyordum. Yeni başlayanlar için ne kadar basit olsa da, Manufactum'un estetiği konusunda görüşler sonuçta farklılık gösterebilir. Gösterilen makinenin fiyatı 7790 Euro, teklifin fiyatı ise en az 7590 Euro (aynı gri, beyazsız).

Marka hakkında daha fazla bilgi

Daha fazlasını göster

Daha az göster