Publicis Groupe, 10 yeni sosyal olguya odaklanan 'Trend mi yoksa Heyecan mı' projesinin ikinci baskısını sunuyor

DünyaBot

Member
Publicis Grubu Bu Çarşamba, Thyssen-Bornemisza Müzesi'nde gerçekleştirilen ve Grubun farklı sektörlerinden, müşterilerinden ve ortaklarından çok sayıda uluslararası uzmanın katıldığı bir etkinlikte 'Trend mi yoksa Hype' projesinin ikinci baskısını sundu. sahip olmanın yanı sıra Javier Díaz-GuardiolaABC Kültür Sanat, Mimarlık ve Tasarım Koordinatörü 'Açılış Konuşmacısı' olarak konuklar, uzmanlardan oluşan bir yuvarlak masa toplantısının ve tarih boyunca trendleri belirleyen farklı eserlerin yer aldığı özel bir turun keyfini çıkarma fırsatı buldu.

Proje, 2023 yılında Publicis Groupe'un Tek Strateji departmanından sektördeki bir soruna yanıt vermek amacıyla doğdu: yayınlanan çok sayıda trendden yola çıkarak, hangileri toplumla gerçekten alakalı ve her durum için en iyi stratejileri geliştirin.

Bu yılın edisyonunda şunlara odaklanıldı: ilgili sosyal olaylar pazarlama dünyasında ve genel halk arasında, trendlerle dolu bir dünyada profesyoneller için değerli bir araç sağlamıştır.

Bu ikinci ciltte inceledik. on yeni fenomen: 'Düşük maliyet gururu', 'Çeşitlilik normdur', 'Teknolojinin tehdidi altında', 'Dikkat ekonomisi', 'Üst düzey güç', 'YOLO ekonomisi', 'Boşluklardan aşırılıklara', 'Ben istiyorum, istemiyorum' Kendimi sevmiyorum', 'Zamanın olmadığı toplum' ve 'Bağlılığın seyreltilmesi'.

Tanıtım etkinliği ev sahipliği yaptı. Marta Ruiz-CuevasPublicis Groupe İspanya ve Portekiz'in CEO'su. Girişin ardından Díaz-Guardiola konuyla ilgili bir konuşma yaptı. sanat ve trendler arasındaki ilişkiOne Strateji ekibini temsil eden Publicis Groupe baş strateji sorumlusu Tomás Navarro'nun çalışmanın sonuçlarını ve uygulanan metodolojiyi açıklayan sunumuna yer vermek üzere.

Daha sonra aşağıdaki isimlerin katıldığı bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi: Kika SamblasSCOPEN'in ortağı ve genel müdürü; Daniel Arias ArandaGranada Üniversitesi'nde İşletme Organizasyonu profesörü; Manuel Martín-LoechesMadrid Complutense Üniversitesi'nde Psikobiyoloji profesörü ve Patricia Fernandez de Lis'El País' Bilim, Teknoloji ve Sağlık'ın baş editörü.

«Herkes 'müşteri odaklı' olmaktan bahsediyor, ancak biz markalarla tüketiciler arasındaki en büyük 'boşluğun' tam olarak şunu keşfettik: en derin insan eğilimlerinde. Bu nedenle, bu sayımızda bizi heyecan verici bir yolculuğa çıkaran ve insanlar için gerçekten neyin önemli olduğunu, onları gerçekten neyin motive ettiğini, onları endişelendiren şeyin ne olduğunu, onları neyin harekete geçirdiğini keşfetmemize yol açan yeni sosyal olguları analiz ettik. Ve bir kez daha toplumla gerçekten alakalı çok fazla trendin olmadığı ortaya çıkıyor” diyor Navarro.

Birleştiren benzersiz bir algoritmanın geliştirilmesiyle istatistiksel ve deterministik verilerPublicis Groupe'un veri pazarlama birimi ERIS tarafından tasarlanan 'Trend veya Heyecan', her olgunun nerede olduğunu ve pazarlama ve iş stratejileri için nasıl kullanılabileceğini anlamaya yardımcı olur.

Kika Samblás'ın sözleriyle: “Yeni akımların bombardımanına maruz kalıyoruz ve bu durum bana iş dünyası, toplumumuz ve hatta toplumumuz üzerindeki etkileri hakkında düşündürüyor.” geleceğimiz ve gelecek nesillerin. Birçoğu çelişkilidir ve bu nedenle bu çalışmanın, sahip olduğu analizin derinliği ve kalitesiyle, neyin gerçekten konuyla alakalı ve etkili olduğu konusunda oldukça açıklayıcı olduğuna inanıyorum. Bu yeni dalga için Publicis Groupe'a teşekkür ederiz.

'Trend veya Hype Vol.2' raporu https://trendorhype.com/ adresinden indirilebilir. Ayrıca bu proje için oluşturulan TRENDr uygulaması, kullanıcıların sezginizi test edin Bu fenomenlerin bir trend mi yoksa bir 'aldatmaca' mı olduğunu belirlemek için. Her iki platform da geçen yıl analiz edilen on olguyu içeriyor.