on kişiden sadece ikisi bunu talep etti

DünyaBot

Member
Serbest Meslek Çalışanları Dernekleri Federasyonu (ATA) sadece şunu ortaya koyan bir anket gerçekleştirdi: %18,6 Serbest meslek sahiplerinin oranı, örneğin bilgisayar ve elektronik cihazların satın alınması için 'Dijital Kit'ten yardım talep edecek veya zaten bunu yapmış durumda. Talep etmeyecek olanların %70,7'si ve %6'sı onları tanımıyor.

Bu, ATA tarafından bu hafta yayınlanan ve Servimedia'nın da danıştığı Temmuz ayı için serbest meslek sahiplerinin durumuna ilişkin barometre tarafından gösterilmektedir.

Hükümete göre 2023 yılı sonunda 310.000'den fazla serbest meslek sahibi 1,4 milyar avro tutarındaki 'Dijital Kit' yardımından yararlandılar. ATA araştırması, büyük çoğunluğun bu yardıma başvurmayı planlamadığını ortaya koyuyor.

Aynı şekilde 1.368 serbest meslek sahibi işçiyle röportaj yapılan bu çalışmada, Avrupa Birliği'nin covid-19 salgınının sonuçlarını hafifletmek için teşvik ettiği 'Yeni Nesil' fonlar soruluyor. Katılımcıların, neredeyse yarısı (%49,6) alınmadığını iddia ediyor yardım yok yalnızca %29,4'ü bu tür yardımlardan yararlandığını belirtmektedir.

Faydalanıcılar arasında dijitalleşme (%21,9), enerji verimliliğinin artırılması (%4,1), endüstriyel makine alımı (%2) ve Ar-Ge yatırımı (%1,4) için yardım alanlar öne çıkıyor. Ayrıca araştırma, neredeyse her on serbest meslek sahibi çalışandan ikisinin (%18,2) bu yardımı duymadığını ortaya koyuyor.

Serbest meslek sahiplerinin ana freni vergiler

Hakkında sormak performansla ilgili temel sorun Ankete katılanların %35,1'i, faaliyetlerine ilişkin olarak katlanmaları gereken şeyin vergiler olduğunu yanıtladı. Bunu, serbest meslek sahiplerinin %19'unun sorunu olan aşırı bürokrasi ve ATA'nın anketine katılan serbest meslek sahiplerinin %14,6'sının yanıtı olan kârlılık eksikliği takip ediyor. yardım.

Son olarak, ankete katılanların %62'si serbest meslek sahibi olma kararından çok veya oldukça memnun olduğunu beyan ederken, yalnızca %22,4'ü iş kurma kararından memnun olmadığını beyan etti.