Nikola'nın iflası: Lucid, üretim yapısını ve şirket merkezini korur

DünyaBot

Member
İflas eden elektrikli otomobil geliştiricisi Nikola'nın başarısızlığının açık artırmasında, parlak motorlar şaşırtıcı bir şekilde galip geldi. ABD elektrikli otomobil üreticisi, Arizona'daki Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Coolidge'deki Nikola üretim tesisi, Phoenix'teki Nikola Şirket Merkezi ve “bazı makineler, ekipman ve envanter” için 30 milyon dolar teklif etti. Karar Cuma günü hedeflenmelidir. Bu, halka açık olan mahkeme belgelerinden ortaya çıkıyor. Lucid zaten evde büyük (Arizona'da), Nikola binasından 50 kilometreden daha az ve daha sonra köşede kendi üretim yapısına sahiptir.

İflas mülkü sayesinde büyütme

Lucid Motors'un kendisinin açıkladığı gibi, e-araba üreticisi de 300'den fazla Nikola çalışanı oluşturmak istiyor. TechCrunch'a göre Lucid'in Nikola'nın iflas prosedürlerinde ani görünümü gerçek bir sürpriz. Çünkü Nikola, elektrik iletimi ve yakıt hücreleri olan kamyonların geliştirilmesi konusunda uzmanlaşırken, Lucid özel bireyler için electolimin oluşturur. Lucid'e göre Lucid, depolama ve üretim için modern binaların yanı sıra testler ve makineler için odalar vaat ediyor.

Nikola, on yıl önce kamyonları yakıt hücreleri ve pil ile sokağa getirmek için plana başladı ve 2020'de çantaya gitti. Şirket bazen 29 milyar dolara kadar çıktı. Bunu iniş izledi çünkü Trevor Milton Company'nin kurucusunun yatırımcıları aldatmak ve zenginleştirmek için yanlış bilgi verdiği bilindi. Bunlar, şirketinin iddia edilen sonuçları ve araç siparişlerinin sayısı hakkında yanıltıcı bilgilerdi. 2023'ün sonunda birkaç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Trump'ın destekçisi birkaç gün önce ABD Başkanı tarafından affedildi. Nikola hiçbir zaman sürdürülebilir bir iş kurmadı ve Şubat ayında iflas başvurusu sundu.

(MHO)