Katılım ve çeşitlilik lehine ekip çalışması

DünyaBot

Member
Son yirmi yılda engelli kişilerin sosyo-emeğe dahil edilmesi sürecinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Yol hala uzun olsa da bu kişilerin istihdam alanında varlığı giderek artıyor. Bu bağlamda, engellilik algısının dönüştürülmesi ve giderek daha kapsayıcı çalışma ortamlarının teşvik edilmesi için şirketlerin kararlılığı hayati önem taşıyor. Bunun güzel bir örneği, Ferrovial'in Adecco Vakfı ile yıllardır sürdürdüğü bağlılıktır.

Özellikle, Ferrovial, Adecco Vakfı'nın Aile Planını desteklemektedir, engelli kişilerin becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ve yararlanıcının özerkliğini ve gelişimini sağlayarak tüm aile birimini etkileyen bir psikososyal müdahale programıdır. Şu anda girişimin 2.491 yararlanıcı ailesi var ve bunların 25'i Ferrovial çalışanlarıyla bağlantılı. Proje, engelli kişilerin zaman içinde sürdürülebilir istihdam bulmalarını sağlamak amacıyla çapraz destek sağlıyor. Program, özellikle yararlanıcıların özerkliğini ve istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlayan eğitim, psikolojik destek, kariyer rehberliği, şirketlerle aracılık ve terapötik desteği içermektedir.

Önyargılara son verin

Adecco Vakfı genel müdürü Francisco Mesonero'ya göre, “zihinsel engelli kişiler, önyargıların ve stereotiplerin daha fazla bulunmasının bir sonucu olarak iş arayışlarında ek engellerle karşı karşıya kalıyor. Ferrovial'in işbirliği sayesinde bu engelleri en aza indirmeyi, zihinsel engelli insanlara olumlu bir emsal oluşturacak beceri ve yetenekler kazandırmayı ve aynı durumdaki diğer iş arayanların önünü açmayı amaçlayan bu projeleri başlatmayı başardık.

Adecco Vakfı, en zor durumdaki kişilerin işgücüne katılımını teşvik etmek için ülkemizdeki Ferrovial gibi büyük şirketlerle işbirliği yapıyor.

Ferrovial, Adecco Vakfı ile yapılan anlaşma sayesinde yakın zamanda A la Par Vakfı ve Gil Gayarre Vakfı ile işbirliği içinde iki girişim geliştirdi. 'Destekli istihdam', A la Par Vakfı'nın bireyselleştirilmiş destek sayesinde dört engelli kişinin yalnızca sıradan bir şirkette istihdama erişmesine değil, aynı zamanda şirkette kalmasına ve bir iş koçu. Bu destekte bu rakam çok önemlidir, çünkü eğitmen yeni görevlerin öğrenilmesini izler ve işçiyi şirketteki çalışma hayatı boyunca izler.

'Geleceği düzenlemek' Gil Gayarre Vakfı tarafından geliştirilen projenin adıdır. Bu durumda zihinsel engelli on üç kişiye görsel-işitsel üretimde asistan olarak eğitim verilmektedir. Bu sektördeki istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla dört ay boyunca post prodüksiyon odaklı dijital ve teknik beceriler konusunda eğitiliyorlar. Ayrıca, günümüzde işgücü piyasasının taleplerini başarılı bir şekilde karşılamak için gerekli olan sosyo-çalışma becerileri konusunda da eğitim alıyorlar.

Ferrovial, Adecco Vakfı ile birlikte, engelleri ve stereotipleri yıkmalarına ve engelliliği normalleştirmelerine yardımcı olmak için kendileriyle kişisel tanıklıklarını paylaşan El Langui gibi engelli liderlerinin yardımıyla, profesyonelleri arasında farklı farkındalık yaratma eylemlerini desteklemiştir. dünya. Bu anlamda şirket, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yoluyla engelli bireylerin katılımı üzerinde çapraz etkiye sahip farklı eylemleri kapsayan kapsamlı bir girişim olan Uluslararası Engelliler Günü çerçevesinde Yetenek Haftası'nı kutluyor.

Karar anı

Ferrovial'ın projeyle işbirliği #İstihdamTüm İnsanlar İçin Adecco Vakfı, konsolidasyon ve genişleme açısından önemli bir noktada. 20 yıllık deneyimin ardından, en zor durumdaki insanlar üzerinde doğrudan etki yaratan çok sayıda bilinçlendirme, eğitim ve istihdama erişim girişimi hayata geçirildi. Vakıf, “Hedeflerimizi katılım projesinin kapsamını genişletmek, şirket içinde engelli kişilerin seçilmesi ve işe alınmasında ilerlemek, ekipler arasında farkındalığı artırmaya devam etmek için yenilikçi formüller bulmak ve yenilikçiliği ve işbirliğini teşvik etmek olarak belirledik” diye açıklıyor. Adecco. #EmploymentForAll People projesi, yalnızca yaratılan işler açısından değil, aynı zamanda faaliyetten kaynaklanan kültürel, organizasyonel ve sosyal değişim açısından da sonuçlarının daha fazla görünürlüğünü sağlayarak etkisini izlemek, ölçmek ve iletmek için çalışmaya devam ediyor ».

«Kurumsal sorumluluk stratejimiz, Ferrovial'in faaliyet gösterdiği toplulukların gelişiminin ve büyümesinin kapsayıcı olması için dikkatini savunmasız durumdaki insanlara odaklıyor. Ferrovial, bu nedenle şirket genelinde yerel işe alımlara öncelik verildiğini açıklıyor. Projelerimizin her birinde yer alan dönüştürücü kapasitenin tamamen farkındayız, ancak aynı zamanda sürdürülebilir altyapı yönetimine ulaşmak için toplumun ve içinde bulundukları toplulukların adil ve kapsayıcı olması gerektiğinin de bilincindeyiz.