Karavan üreticisi Knaus Tabbert: Yolsuzluk şüphesi | sıcak arabalar

DünyaBot

Member
Aşağı Bavyera'lı eğlence aracı üreticisi Knaus Tabbert çalkantılı bir dönemden geçiyor. Tanınmış kampçı ve karavan üreticisi, geçtiğimiz haftalarda yönetim değişikliğine gitti. Bu amaçla iki fabrikada yıl sonuna kadar üretim durduruldu. Ekonomik sorunların yanı sıra artık başka bir sorun daha olabilir: Landshut savcılığı iddia edilen bir yolsuzluk vakasını soruşturuyor.

Duyuru

Soruşturma makamı ve Aşağı Bavyera'daki polis merkezi, “otomotiv sektöründen” bir şirketin iki yöneticisi ile Saarland'lı bir yatırım şirketinin 57 ila 61 yaşları arasındaki yöneticisinin bireysel tedarikçilerden rüşvet aldığını iddia etti. Bunun karşılığında, ödeme yapan tedarikçilere bireysel siparişler için öncelik tanınacak. 165 polis memurunun katıldığı baskın sırasında savcılığın Knaus Tabbert'te çok sayıda ofis ve iş yeri vardı ve şüphelilerden birinin dairesi arandı. Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, Saarland, Hessen, Rhineland-Pfalz ve İsviçre'ye de baskınlar düzenlendi. İki yönetici tutuklandı.

Her şeyden önce: bir şüphe

Kısa açıklamada, Knaus Tabbert AG'nin işyerindeki aramanın, şirkete karşı suç teşkil eden eylemlere ilişkin bireysel iddialarla bağlantılı olarak şirket yönetiminin bireysel üyelerine karşı savcı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından gerçekleştirildiği belirtiliyor. “Şirketin kendisi iddiaların konusu değil.” Açıklamaya göre soruşturmacılar hem dosya hem de belgelere el koydu. Savcılık ve polis, ceza hukukunda masumiyet karinesinin mahkûmiyet kararına kadar tüm şüpheliler için geçerli olduğunun açıkça altını çizdi.

Bu yıl Knaus Tabbert'in executive lounge'unda pek çok rahatsızlık yaşandı. İlk olarak CFO Caroline Schürmann, Şubat 2024'te şirketten ayrıldı. CEO Wolfgang Speck, Ekim ayı sonunda “kişisel nedenlerden” ayrılana ve geriye sadece iki yönetim kurulu üyesi kalana kadar görevleri devraldı. Zaten denetim kurulu üyesi olan Hollandalı hissedar Wim de Pundert, Kasım ayı ortasında şirketin yönetimini devraldı. Knaus Tabbert'i CEO ve CFO ikili rolüyle yönetmeli.

Patlama bitti

Corona yıllarındaki patlamanın ardından karavan ve karavan üreticisi şu sıralar sipariş eksikliği yaşıyor. Üretim kapasitelerinin kullanılamaması nedeniyle şirketin genel merkezinde ve Macaristan'ın Nagyoroszi'deki fabrikasında üretim şu anda durma aşamasında. Diğer iki lokasyonda ise çalışmalar devam ediyor. Knaus Tabbert bu yıl için gelir ve kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdü. Şirket geçen yıl 1,4 milyar Euro ciro elde etti.

Mobil evler hakkında daha fazla bilgi edinin

Daha fazlasını göster

Daha az göster

(mfz)