İspanya'da yönetim pozisyonlarında kadınların varlığı neredeyse iki puan düşüyor,% 38,4

DünyaBot

Member
Claudia T. Ferrero

Madrid

O İspanya'daki kadın direktiflerinin sayısı iki puan düşüyor Bir yıl önce, son iki yılda% 40 oranında azalma % 38.4 Raporda toplanan verilere göre mevcut İşletmede Kadınlar 2025 Profesyonel Hizmetler Firması tarafından hazırlanmıştır Grant Thorton İspanya'da. Buna ek olarak, son beş yılda yüzde 4,6 puan ve son on yılda 12.8 artışla kadın yeteneklerinin varlığının evriminin dikkat çekici olduğunu ve böylece İspanyol şirketlerinin sadece% 4,5'inin yönetim pozisyonlarında kadınları olmadığını göstermektedir.

Olmasına rağmen Son on yılın en belirgin düşüşüİspanya, şirketteki kadın liderlik verilerinde hala Avrupa'nın başında, dünya çapında altıncı pozisyonu işgal ediyor. Avrupa ortalaması%34.6'ya ulaşırken, küresel%34, İspanyolların%4,4'ü altındadır.

“İspanyol şirketleri, cinsiyet çeşitliliği ve daha iyi performans arasındaki ilişkinin farkındadır ve geçen yıl İspanya'nın tekrar mükemmel pozisyonlarla başa çıkmasına izin veren eylemlerini ve politikalarını hızlandırmıştır” diyor. Ramón Galcerán, Grant Thornton Başkanı.

Ancak bir CEO kadınlarının sert düşüşü İspanya'da, sadece%19,3 olana kadar 7 puan azalttı. Ayrıca, sayısı İspanyol başkanları daha kötü,%4,5.

Bu anlamda, «Kadın Direktiflerinin% 38'inin bir hedef olduğunu ve ihtiyacımız olan her şeyin bir hata olacağını düşünmek. İki noktalı bir aksilikle durgunluk, Çalışmaya devam etmenin önemi Gelecek yıl için bu rakamları geliştirmek için ”diye açıklıyor Isabel PereaGrant Thornton denetim ortağı ve Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsama Komisyonu lideri.

İspanya'daki direktif sayısını artırmak için Daha etkili politikalar Raporu, çalışanlar ve yöneticiler için çeşitlilik hedeflerine bağlı tahviller, mentorluk, aile uzlaşma önlemleri, sürekli ağ oluşturma veya kadınların yönetim kurullarında atanmasını teşvik eden teşvikler bulunur.

Kendi adına, İspanyol şirketlerinin% 83'ü, kadın direktiflerinin yüzdesi hakkında bilgilerin halka açık olmasını sağlarhem AB ortalamasında (%78) hem de küresel (%77) daha yüksek bir oran, İspanya'nın şeffaflık açısından da yol açtığını göstermektedir.

Bu perspektif altında, Daha fazla baskı uygulayan özel sektör İspanya'da cinsiyet çeşitliliğinde daha fazla şeffaflık elde etmek, her şeyden önce müşteriler (%48), ardından yatırımcılar (%38) ve danışmanlar (%22.4). Buna karşılık, Grant Thornton Raporuna göre, yönetim tarafından basıldığını ilan eden% 21.5'e kadar

Otonom topluluklarda iki hızlı ilerleme

Bölgesel düzeyde, Veriler hala pozitif. Bir taraftan, Katalonya (%44.2) ve Madrid topluluğu (%42.2) Granthornton tarafından analiz edilen bölgelere göre, yönetim pozisyonlarında daha yüksek bir kadın yetenek oranı olan topluluklar arasındadır, bunu Aragon (%40.9), Navarra (%39.7), Galiçya (%36.1), Andalusa (%28.1) veya Basque Country (%35.7) izlemektedir.

Otonom topluluklardaki kadın direktiflerinin sayısının farkı ile ilgili Geçen yıl ile ilgiliilerleme hala eşit değildir. Bir yandan, sırasıyla 8.2 puan ve 6.9 puan ilerlemeleri olan Katalonya ve Aragon, Madrid (2.2 puan) ve Navarra (0.7 puan) topluluğunun önünde en önemli artışları kaydeden topluluklardır. Öte yandan, yüzde 7,9 puanlık bir düşüşle Valencian topluluğu, ardından Endülüs (-7.7 puan), Galiçya (-4.2 puan) ve Bask Ülkesi (-2.3 puan), kadın yönetim yeteneğinin ağırlığındaki en büyük düşüşleri 2024'e göre kaydeden bölgelerdir.

Bir Hata Bildir