İşin geleceğinin tohumlarını eken akademik deneyimin değeri

DünyaBot

Member
Yüksek öğrenim yolculuğu, üniversitenin (ve Mesleki Eğitimin) eğitim ile mesleki gelişim arasında bir 'eşleştirme' yapmak için her türlü alternatife sahip olduğu, giderek daha rekabetçi ve küreselleşen bir iş piyasasında öne çıkmaya hazırlanmayı içerir. Başlangıçtan (lisans ve lisansüstü) ilk işe, profesyonel kariyerin ilk adımına kadar bu satırlarda anlattığımız bir rota, her yıl sadece özel bir hareketliliğe tanık olacağımızın kesinleştiği bir dönem değil. aynı işte, ancak şirkette sürekli eğitim çağında 'beceri geliştirme' veya 'yeniden beceri kazanma' yoluyla değişiklikler ve hatta tempo değişiklikleri. STEM disiplinlerinde daha fazla kadın öğrenciye duyulan ihtiyaç, veri çalışmasının öneminin onaylanması, uluslararası projeksiyon, teori ve pratiğin kesişmesinin önemi gibi vurgulanması gereken hususlarla birlikte aşağıda açıklanan çeşitli durumlarda olan budur. …

Yanılsama ve çaba

Alicia Guerrero Madrid Politeknik Üniversitesi'nde (UPM), özellikle Bilgisayar Mühendisleri Yüksek Teknik Okulu'nda Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Yönetimi alanında Çift Diploma almaya karar vermeden önce EVAU'yu iyi bir notla geçti; gerçek bir referans.

«Karar vermek için (belirtiyor ki), hem eski öğrencilerime hem de yüksek profesyonel deneyime sahip çeşitli kişilere danıştım ve seçimim konusunda her zaman çok olumlu bir görüş elde ettim. Ayrıca Madrid Politeknik Üniversitesi'ni seçtim çünkü benim için burası İspanya'nın eşsiz prestiji ve eğitim garantisiyle referans teknoloji üniversitesidir.

«İtiraf etmeliyim ki (Alicia devam ediyor) bu ilk kursun gelişimi zorluklardan uzak olmadı, ancak her zaman süreklilik, özveri ve çaba ile çalışarak bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardım. Seçimimden çok memnunum ve şu ana kadar tüm beklentilerim karşılandı. Tek bir yıl içinde beklediğimden çok daha fazlasını öğrendim ve aynı zamanda beni hoş bir şekilde şaşırtan disiplinler hakkında da bilgi sahibi oldum.

Bu bağlamda İktisat Bilimi konusu “toplumumuzun temel temellerinden biri ve bilgisayar mühendisliğinin mükemmel bir tamamlayıcısı” olarak öne çıkıyor. Bunlar iki farklı derece olduğu için öğrenme şüphesiz çok çeşitli ve eğlenceli olmuştur. STEM çalışmalarında kadınların yüzdesinin artmasına yardımcı olan bir aşamanın heyecan verici bir başlangıcı.

Teori ve pratik

Masa Güvercini, IEB'de (Hisse Senedi Piyasası Araştırmaları Enstitüsü) İş Analitiği alanında ADE programının ikinci sınıf öğrencisi, “Bu üniversiteyi finans alanındaki mükemmel itibarı ve eski öğrencilerinden gelen olumlu tavsiyeler nedeniyle seçtiğimi” belirtiyor. «İlk günden itibaren (devam ediyor), finans sektöründe geniş deneyime sahip ve teorik içeriği tamamlayan pratik bir yön sunan öğretim kadrosunun kalitesinin beni desteklediğini ve motive ettiğini hissettim.» Paloma aynı zamanda akademik titizliğin önemini de vurguluyor: “Sınıflar zorlayıcı ve bütünüyle zenginleştirici oluyor; ilk andan itibaren IEB programlarında çok aranan pratik vizyon uygulanıyor.”

Diğerlerinin yanı sıra EY veya Telefónica gibi uluslararası şirketlerle katıldığı projeler, sınıfta öğrendiklerini gerçek bir ortamda uygulamasına ve kariyeri için gerekli pratik becerileri kazanmasına olanak tanıdı. Paloma'nın “kalıcı dostluklar kurmamıza ve profesyonellerden çok yakın bir şekilde öğrenmemize olanak tanıyan misafirperver, kişisel ve destekleyici bir ortamın” önemini kattığı sürekli bir mücadele olan bir performans. Çeşitli ağ oluşturma etkinliklerinin ve sektör görüşmelerinin organizasyonu sık sık düzenleniyor ve profesyonel ve kişisel olarak öğrenmek ve gelişmek için her türlü ek fırsatı sunuyor. “Hisse Senedi Piyasaları, İş Analitiği veya Uluslararası İlişkiler alanında bir derece artı bir derece almak için” önerdiği, zenginleştirici bir deneyim.

'Akademik ev'

Bu durumuda Sofya Paniagua, «ve CEU San Pablo Üniversitesi'nde dört yıllık eğitimden sonra artık bir biyoteknoloji uzmanı olduğumu söyleyebilirim. Üniversite dönemi şüphesiz hayatımın en güzel dönemlerinden biri oldu ama hepsinden önemlisi, yaşayıp tadını çıkarabildiğim eğitim hayatımın son yılını daha duygusal bir şekilde vurgulamak isterim. Üniversitenin genel delegesi olarak tüm meslektaşlarımı temsil etmenin mutluluğunu yaşadım.

Öğretim kadrosunun seviyesi, öğrenilen tekniklerin sayısı ve laboratuvar saatleri, meslektaşlarıyla kurulan dostlukla birleşiyor: «CEU'da sadece profesyonel olarak gelişme fırsatına sahip olmadım, aynı zamanda kişisel olarak da büyük bir etki yarattı. yürütülen farklı etkinliklere, yarışmalara, programlara ve kulüplere. Şimdi yeni bir aşamaya başlıyorum, çünkü Ekim ayında İlaç Endüstrisinde MBA yapmaya başlayacağım ve hedefi yarın en iyi ilaç şirketlerinde çalışmak olacak. Her halükarda, birkaç yıl içinde CEU'ya döneceğime, her zaman evim olacak yere döneceğime eminim.

Geleceğe giden ücretsiz yol

Nicolás Martínez de Urbina Benito Eğitiminin ilk aşamasını Navarra Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi ile tamamladı. Kendisi halihazırda, Mühendislik ile işletme yönetimi dünyası arasında giderek büyüyen, “motivasyon, çaba ve sorumlulukla” yönlendirilen inovasyon bağlantısına uygun, heyecan verici bir akademik araştırma yolunda ilerliyor: “Roma'dan yeni döndüm. Huawei Technologies tarafından seçilen, Avrupa'nın dört bir yanından gelecek vaat eden 150 gençle birlikte 'Gelecek İçin Tohumlar' programına katıldıktan sonra.”

Nicolás, Stanford Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen bir projede UCLA'nın (Kaliforniya Üniversitesi-Los Angeles) Kuantum Bilgisayar Bölümüne katılmak üzere bir sonraki Los Angeles seyahatine hazırlanıyor. «Navarra Üniversitesi'ndeki yüksek lisans derecem (Nicolas'ın öne çıkanları) 'hayvani' bir şeydi; geleceğin, öğrenmenin, işin, işin ve bana geleceğim boyunca aklımda tutacağım harika bir profesyonellik vizyonu veren muazzam akıl hocalarının bir gerçekliğiydi . Yüksek lisans derecesinin bana kazandırdığı bu vizyon artı daha büyük zorlukların üstesinden gelebileceğim bilgisi (iki lise diplomasını aynı anda tamamlamanın bana çok küçük yaştan itibaren kazandırdığı bir bilgi) beni çalışmalarımı birleştirmeye ve bir mühendislik fakültesine liderlik etmeye yöneltti. Yapay Zeka projesi aynı anda 2 milyon dolarlık eğitime de uygulandı.

Çeşitli seçenekler

Daniel Ballesteros İstatistik diplomasını yıllar önce tamamladı ve şu anda sınava giriyor ve ek bir zorlukla karşı karşıya: “Hazırlanmakta olduğum sınavda, benim hiç bilmediğim bir alan olan Ekonominin önemli bir kısmı var.”

Bu nedenle Daniel, UNED'de (Ulusal Uzaktan Eğitim Üniversitesi) Ekonomi Derecesine kaydolmaya ve “muhalefet müfredatını kapsayan konuları almaya” karar verdi. Özellikle Mikroekonomi bölümünde ilerledikçe, çeşitli pratik uygulamaları nedeniyle konuya olan ilgim daha da arttı.

Bir sonraki adımı, Mikroekonomiyi daha derinlemesine incelemek ve sınırlarını, özellikle de satın alma alışkanlıklarındaki en mantıksız veya bilinçsiz davranışların görülme sıklığını keşfetmek için Ekonomi Araştırma Yüksek Lisansına kaydolmaktı. “Zamanınızı yönetmenizi sağlayan uyarlanabilirliği” gibi avantajlarla. Bitirmenin eşiğinde, okuduklarından çok memnun olduğunu beyan ediyor ve bunu gelecekte araştırmalarda uygulayabilmek için kapıyı açık bırakıyor.