Ford'da Kemer sıkma kursu: Birlik ve Yönetim Kabul ediyorum

DünyaBot

Member
Ford Almanya otomobil üreticisinde güçlü çalışma kesimleri üzerindeki anlaşmazlık etkisiz hale getirildi. Ford ve IG Metall'ın açıkladığı gibi, toplu pazarlık ortakları emekliler için ödeme, kısmi emeklilik ve finansal koruma kalkanını ödemeyi kabul etti. Ford'un Köln'de yaklaşık 11.500 çalışanı var ve 2900 daha azı 2027'nin sonuna kadar olmalı.

Anlaşma, şirket toplantıları sırasında binlerce çalışanın önünde sunuldu. Bu, Ford emeklilerinin teorik olarak teorik olarak teorik olarak mümkün olmayan bir başarısızlık olması durumunda ABD Ana Grubundan para alacağını tespit ediyor.

IG metall böyle olumsuz bir senaryo hissetmişti ve endişeleri muhtemelen şimdi düzleştirilecek. İş kesintileri ile ilgili anlaşmazlık aylarca büyümüştü ve Mayıs ayında Ford Köln'teki ilk greve yol açtı; Eserlerdeki çalışma bir gün dinleniyordu.

Birlik yönetime gidiyor

Müzakerelerde sendika biraz yöne ulaştı. Şimdiye kadar, Ford'un Köln'deki sonları 2032'den beri hariç tutuldu, bu garanti bağımlı tarafı müzakerelerde nispeten güçlü bir konuma getirdi. Şirketin teorik olarak olası iflas söz konusu olduğunda, bu garanti hiçbir değmezdi, bu nedenle sendika bu yumruk arazisi müzakerelerle ilgilidir.

Şirkete göre, yeni anlaşma, sosyal olarak sorumlu tüm önlemlerin tükenmesi durumunda faaliyet fesihlerinin mümkün olduğunu tespit ediyor. Dolayısıyla, gönüllü olarak giden yeterli işçi yoksa, şirket sonuçta işletme sonuna güvenebilir.

Anlaşmanın geçerli olabilmesi için, Ford Metall üyelerinin rızası hala eksik, bu bir ön oylamada elde edilmelidir. Ford Köln IG Metall sözcüsü David Lüdtke, “Şimdi çalışanın varoluşsal korkuları aldığı gerçek bir güvenlik ağımız var.” Dedi ve müzakerenin sonucunu olumlu bir şekilde değerlendirdi.

Benjamin Gruschka, “Kesme çalışması esas olarak gönüllü kalkışa dayanıyor” dedi. “Kıdem tazminatı otomotiv sektöründe cömert ve normalden çok daha iyidir”.

Ford baskı altında

Ford Almanya zor bir durumda. Otomotiv üreticisi, 2023'te Köln'de yanmalı otomobil üretimini selamladı, son küçük otomobil Ford Fiesta montaj hattından kaçtı.

Neredeyse iki milyar avro ile elektrikli otomobil üretimi konumu dönüştürüldü, ancak bu yatırımlar henüz geri ödenmedi: İki yeni elektrikli otomobil modeli henüz satıcı değil.

Sonuçta, satışınız Federal Motor Ulaştırma İdaresi (KBA) sayısının gösterme şeklini adım adım çekiyor. Amerikan annesi tarafından milyarlarca milyarlarca dolarlık bir finansal enjeksiyon sayesinde, Borç Dağı büyük ölçüde Almanya şubesine indirgeniyor.

Ford-Werke CEO'su Marcus Wassenberg, Birlik'in Ford ve çalışanları için iyi haberleri ile anlaşmayı atadı, çünkü Avrupa'da sürdürülebilir bir şekilde kârlı bir faaliyet oluşturmak için önemli bir adımdı. “Anlaşma, Ford'un ticari araç segmentindeki yönetim pozisyonunu genişletmek ve güçlü bir şekilde farklılaşmış ve rekabetçi karlı bir araba faaliyeti oluşturmak için önemli bir temeldir”.

Ford markası hakkında daha fazla bilgi

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

(FPI)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!