Dramsız bilimin girdiğini gösteren başlangıç

DünyaBot

Member
07/08/2025

19: 13'te güncellendi.

Bir roller coaster binmek bir mühendislik sınıfının başlangıcı olabilirse, bir tatille karşı karşıya değiliz, ancak macera olarak gizlenmiş bir sınıftan önce. Zaragoza'nın cazibe parkında, bir grup çocuk vagonları yönlendiren, bir laboratuvar modeli tasarlayan ve 3D olarak yeniden yapılandıran Piñón-Relamale mekanizmasını analiz eder. Gezi değiller: sınıftalar. Böylece, 2019'dan bu yana 10.000'den fazla çocuğa bilim ve teknoloji öğreten Zaragoza'da doğan bir eğitim girişimi olan Incentors Academy'nin Yıldız Kampı Inventaland'da bir hafta başlıyor.

Akademi'nin CEO'su ve kurucu ortağı Luis Martín, “Çocukların bilimsel-teknolojik mesleklerini uyandırmak için gelebilecekleri fiziksel bir alan yaratmak istedik” diyor. «Her zaman bir müzik konservatuarına atıfta bulunuyorum. İşte aynı, ama bilim ve teknoloji öğrenmek isteyenler için ”diye ekliyor.

Analoji kazara değil. Bir müzisyenin Solfeo'yu öğrenmesi gibi, bu akademideki genç bir mucit dört temel konuda oluşur: Mekanik, Bilim, Robotik ve Programlama. Akademi, öğrenciyle birlikte büyüyen kendi yöntemiyle çalışır. Daha küçük, daha rehberli oturumlar. İlerledikçe, gerçek zorluklarla karşılaşırlar ve kendi projelerini tasarlarlar.

Düzenli dersin ötesinde, gerçek vitrini yazdır. Zaragoza, Madrid ve Valencia'daki karargah ve diğer bölgelerdeki belirli aktivitelerle, kentsel ve gece kampları her yıl toplanıyor 2.500'den fazla katılımcı. “Aradığımız şey, kendi derilerinde yaşadıkları, üniversitede bilim adamı veya biyolog olacak ne olacağı” diyor. «Kilo ile söyleyebilecekleri: Denedim ve beğendim. Ya da hoşuma gitmiyorum. Ama onu deneyimden tanıyın ».

Inventaland'da, her şey tematik bir hikaye anlatımı etrafında döner: büyüyü bilimle deneyimlemenin bir yolu olarak keşfetmek için nasıl kaynak yapacağını bilen korsanlar için gadget'lar yaratmak. «Amaç, beş gün içinde bir cihaz oluşturabildiklerini anlıyorlar. Ve eve götür ».

İş modeli, yıl boyunca yüz yüze dersler, atölyeler, doğum günleri ve Eylül ayında gelecek fiziksel kitlere sahip çevrimiçi bir programla bu Steam ekosistemine güveniyor. Şu anda tüm merkezler arasında yılda yaklaşık 500 aktif öğrencisi var.

Büyüme sürdürüldü. Martín, “Üç ortaktan 30 kişiye gittik, 100.000 Euro faturalandıran bir karargahtan, şimdi ciroda milyonu aşıyor.” Ve orada durmuyorlar: «Her şehirde her şehirde 200.000'den fazla nüfusa sahip bir akademi istiyoruz. Bu bizim ufkumuzdur ».

En viral sahne, Got Talent'e katılan altı yıllık bir takımda rol aldı. «Bir öğrenci hijyenik bir kağıt topu yaptı ve Risto'ya attı. Oldukça viral hale geldi. Bizim için çok ikonikti: bu tür küçük çocukların kafalarında sahip oldukları çılgın fikirlere hayat verebileceğini gösteriyor ”diyor CEO.

Bir Hata Bildir