Díaz, diğer sekiz ülkeyle birlikte, Avrupa Birliği'ndeki burs sahipleri için önerilen Macar direktifini geri çevirdi

DünyaBot

Member
İkinci başkan yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı, Yolanda Diazbu Pazartesi günü Avrupa Birliği'nin sekiz ülkesinin desteğini aldı. sunulan teklifi durdur Macaristan Cumhurbaşkanlığı tarafından 'yirmi yedi'deki staj sürelerini düzenleyecek gelecek direktifi açıklandı.

Bu şekilde dokuz Devlet metni mevcut haliyle reddetti: İspanya, Almanya, Romanya, Belçika, Portekiz, Avusturya, Bulgaristan, Slovenya ve Kıbrıs. Yeni Avrupa Komisyonu ile yapılan ilk AB Çalışma Bakanları Konseyinde Díaz, direktifin genel yöneliminin Avrupa mevzuat standartlarına uymuyor. “Aslında geriye dönün. Eğitim etiketi altına gizleyerek gençlerimizin ucuz işgücü olarak kullanılmasına nasıl izin vereceğiz?” diye sordu. Díaz Konseye ulaştığında.

«Diğer ortakları ikna etmeyi başardık ve bunun anlamı olabilecek bir taslağı engellemeyi başardık. bütün bir nesil boyunca güvencesizlik. Söz konusu sekiz ülkenin desteğini aldıktan sonra bakan, “İşte açık mesajımız: gençlerin çalışma haklarından taviz vermeyeceğiz” dedi.

Macaristan başkanlığının teklifi uygulama kapsamını kısıtlıyor örgün eğitim ve mesleki eğitim müfredatında yer alan veya aktif istihdam politikaları çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalar hariçtir.

Üstelik kapıyı açıyor stajyerlere ayrımcılık yapmak Stajyerlere farklı muamele yapılmasına ilişkin gerekçelerin oluşturulması, yanlış uygulamalarla mücadeleyi zorlaştırmakta veya diğerlerinin yanı sıra çalışma düzenlemelerinin tam olarak uygulanmasını garanti eden topluluk müktesebatına yapılan olağan atıflardan kaçınmaktadır.

Ulusal mevzuatla farklılıklar

«İspanya, işçi haklarını geliştirmeyen düzenlemelere destek veremez. Ve sosyal sütunun doğrudan uygulanmasıyla işçileri gerçekten koruyan bir metin elde edene kadar bunu yapmayacağız.” EPSCO.

Başkan yardımcısı, stajyer işçilere çalışma hakları sağlayan ve staj dönemleri içindeki eğitimlerle ilgili olan bir yönergeyi savundu. «Staj sürelerinin engellenmesi şart şirket çalışanlarının yerine kullanılabilir», dedi başkan yardımcısı.

İspanyol düzenlemeleri, insanların çalışma uygulamalarındaki haklarını garanti altına almakta ve eğitim faaliyetlerini üretim ve çalışma faaliyetlerinden açıkça ayırmaktadır. «İşgücü reformumuzla insanları eğitim sözleşmeleriyle koruyoruz. Şimdi daha da ileri gidiyoruz: Kongreye götüreceğiz garanti edecek bir proje stajyer haklarıÜlkemizin sendikalarıyla anlaşmaya varıldıktan sonra sömürüye son veriliyor” dedi.

Bakanlar Kurulu'nda da ele alınan istihdam ve sosyal politikalarda gelecekteki öncelikler hakkındaki tartışmada, başkan yardımcısı, Sosyal Avrupa'yı projenin merkezine yerleştirin Avrupa Birliği, adil bir dijital ve ekolojik geçişte ilerlemeye imkan veren insana yakışır yaşam ve çalışma koşullarını garanti altına almak amacıyla belirli önlemler ve uygun mevzuatı benimseyerek.

Başkan yardımcısının görüşüne göre, yeni Avrupa'nın politikaları şu şekilde olmalıdır: sadece ekonomiye odaklanmayın ve bu anlamda ekonomik başarının eşitsizliklere dikkat edilmeden ölçülmesinin Avrupa projesi açısından yıkıcı sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor. “Bu nedenle Avrupa Sosyal Haklar Sütunu'nun ilkelerini genişletmek ve sistematik hale getirmek için çaba göstermeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Başkan Yardımcısı Díaz, Konseyin oturum aralarında, Avrupa Komisyonu'nun yeni Başkan Yardımcısı ve Sosyal Haklar ve Beceriler, Kaliteli İşler ve Hazırlıktan Sorumlu Komisyon Üyesi Rumen ile bu Pazartesi Brüksel'de bir araya geldi. Roxana MînzatuStaj direktifi ve diğer konuların yanı sıra işyerinde yapay zeka kullanımına ilişkin işçi haklarının düzenlenmesi veya işyerinde eğitim hakkı gibi gelecekteki Avrupa yasama organının karşı karşıya olduğu yasal öncelikler hakkında kiminle konuşacak. .