Daimler'in eski başkanı Edzard Reuter hayatını kaybetti

DünyaBot

Member
Edzard Reuter öldü Helga ve Edzard Reuter Vakfı, eski Daimler patronunun 27 Ekim'de Stuttgart'ta 96 yaşında öldüğünü duyurdu.

Duyuru

Edzard Reuter, Berlin ve Göttingen'de matematik, fizik ve hukuk okuduktan sonra 1953'te Özgür Berlin Üniversitesi'nde kamu hukuku alanında yardımcı doçent oldu. Daha sonra Universum Film AG ve Bertelsmann Group'ta yönetici pozisyonlarında görev aldı.

Ayrıca okuyun

Daha fazlasını göster

Daha az göster

1964'te Reuters, Daimler-Benz AG'ye taşındı. 1973 yılında yönetim kurulu yedek üyesi olduktan sonra, 1976 yılında yönetim kurulunda tam sandalye aldı. 1987 yılından bu yana yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor ve aynı yılın Eylül ayından Mayıs 1995'e kadar yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Daimler-Benz AG'nin yönetim kurulu.

Daimler-Benz, Reuters'in yönetimi altında bir “entegre teknoloji grubu” haline gelecekti. 1985 yılından bu yana Motoren- und Turbinen-Union (MTU) ve havacılık şirketi Dornier'in hisseleri satın alındı. Daimler ayrıca zor durumdaki enerji şirketi AEG'yi ve Messerschmitt-Bölkow-Blohm'un çoğunluk hissesini de güvence altına aldı. Bu, diğer yatırımlarla havayolu ve havacılık şirketi DASA oldu. 1992 yılında Daimler, uçak üreticisi Fokker'in hissesini satın aldı.

(fpi)