Ceza davası açıldı: Eski VW Osterloh çalışma konseyi cevap vermeli

DünyaBot

Member
Bernd Osterloh'un VW'de uzun bir kariyeri vardı. İş konseyinin başına geçti. Bu formda aşırı tazminat aldınız mı? İddialar uzun süredir ortalıkta dolaşıyordu. Braunschweig Bölge Mahkemesi şimdi bu konuyla ilgili ceza davası açtı.

Duyuru

Bölge mahkemesi sözcüsü, “Ana dava daire kararıyla açıldı ve Braunschweig savcılığı tarafından getirilen suçlamalar ana duruşmaya kabul edildi.” dedi. Dolayısıyla Osterloh'un yanı sıra başka bir sanık daha var. Üç davada muhtemelen aşırı tazminat verilmesine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyorlar. Duruşma için henüz bir tarih yok. Osterloh'un kendisi yorum yapmayı reddetti. Alman haber ajansının sorusu üzerine “Yorum yapmayacağım” dedi.

Arka planda Braunschweig'deki bölge mahkemesinde 2021 yılına kadar devam eden ve şimdi yeniden açılması gereken bir ceza davası var. O dönemde VW'deki dört insan kaynakları yöneticisi, iş konseyinin bazı üyelerine aşırı ücret vermekle suçlanıyordu. Aynı zamanda ikramiyelerle dolu yıllarda 750.000 Euro'ya varan para alan Osterloh'a yapılan ödemeyle de ilgiliydi. Bölge mahkemesi daha sonra sanığı beraat ettirdi. Ancak bu karar 2023 yılında Federal Adalet Divanı tarafından bozuldu. Bu nedenle prosedürün yeniden açılması gerekiyor.

Suçlama: Yardım ve yataklık

O zamanlar Osterloh duruşmada yalnızca tanık olarak dinleniyordu. Şimdi savcı onu yardım ve yataklık etmekle suçluyor. Mahkeme sözcüsü, 68 yaşındaki sanığın ve diğer sanıkların artık ayrı ayrı yargılanacağını söyledi. “Bunlar iki ayrı prosedür.” Osterloh, insan kaynakları direktörü olarak tanınmış MAN ve Scania markalarını içeren Traton kamyon grubuna geçmeden önce 2005'ten 2021'e kadar VW iş konseyinin başkanlığını yaptı. Önceki yardımcısı Daniela Cavallo, Wolfsburg'un çalışan temsilciliğinin yönetimini devraldı. Osterloh 2023'te emekli oldu.

VW markası hakkında daha fazla bilgi

Daha fazlasını göster

Daha az göster

(mfz)