CES, işverenin arkadaşı Begoña Gómez'in içeri girmesinden sonra Hükümete saldırdı

DünyaBot

Member
Ekonomik ve Sosyal Konsey (CES), yönetim organlarına girdikten sonra isyan ediyor dost canlısı işveren hükümetin. Çalışma Bakanlığı danışma organı, bu organın bileşimindeki reformun “gerçekleştirilmeden” gerçekleştirilme biçiminden “derin rahatsızlık duyduğunu” ifade eden bir bildiri yayınladı. herhangi bir danışma yok Konseyin kendisi ve onu oluşturan kuruluşlarla.

CES, bağımsızlık yanlısı işveren derneği Pimec'in yönetim organlarına dahil edildiğini, Resmi Devlet Gazetesi'nin işsizlik reformuna ilişkin kararnameyi yayınladığı 22 Mayıs'ta öğrendiğini hatırlatıyor. Küçük yazı, ayaklardan biri olan Katalan işveren derneği Pimec'in yanı sıra Sumar, Uatae ve ticari kuruluş olan Conpymes'in serbest çalışan işçilerine de giriş sağladı. ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz ve Pedro Sánchez'in eşi tarafından destekleniyor 2021'de oluşturulduğu zaman.

Mayıs ayının sonunda BOE'de Yönetim, CES Genel Kurul Toplantısına, işadamları grubuna “faydalanan” iş organizasyonlarını da kendi kompozisyonuna dahil etmek amacıyla iç işletme düzenlemelerini değiştirmesi için 22 Ağustos'a kadar üç ay süre verdi. özerk topluluk düzeyinde en temsili olma durumu.” ABC'nin daha önce bildirdiği gibi, Pimec'in danışma organına dahil edilmesi başkan yardımcısının işaretlediği yol haritasında yeni bir adımBu, bu dost işveren derneğinin, çalışma reformlarının müzakere edildiği sosyal diyaloğa girmesiyle sonuçlanacak. Birkaç ay önce, Şubat ayında Díaz, Pimec'i Toplu Sözleşmeler Ulusal Komisyonu'na dahil etti ve Katalan işverenler derneği uzun zamandır beklenen kurumsal temsilini elde etti.

CES, BOE'deki yayının öncesinde Konsey'in yönetim organları veya onu oluşturan kuruluşlarla herhangi bir istişare yapılmadığından şikayetçi. «CES'te gerçekleştirilen işlevin şöyle sınıflandırıldığını söylüyor: kurumsallaşmış sosyal diyalogKatılımcı demokrasi çerçevesinde ve onu oluşturan kuruluşlar, kanıtlanmış temsiliyetle, anayasal olarak korunan çıkarları temsil etmek ve savunmak gibi anayasal olarak tanınmış bir amaca sahiptir.

Ona göre, bu “çoğul ve yeterince temsil edici” kompozisyon, tüm bunlar boyunca kendini göstermiştir. çalışma yılı Söz konusu kurumsallaşmış sosyal diyalog çerçevesinde kurumun meyve vermesi.