BMW iDrive'a Genel Bakış: Başka bir devrim mi?

DünyaBot

Member

1. BMW iDrive'a Genel Bakış: Başka bir devrim mi?

BMW bir süredir Yeni Sınıfın tanıtımı için medyayı hazırlıyor. Burada voltaj seviyesi 800 volt olan bir elektrikli otomobil platformu ve 2001'deki ilk iDrive sistemi kadar devrim niteliğinde olması amaçlanan yeni iDrive Genel Bakış ekranı ve işletim sistemi bir araya getiriliyor. BMW'nin Yeni Sınıfı ayrı bir model kategorisi değil, bunun yerine Yazılım Tanımlı Araç (SDV) konseptine dayanan tek bir teknik platform. iX3 SUV yıl sonunda piyasaya sürülecek.

Duyuru

Panoramik iDrive'ın merkezinde tüm önemli bilgilerin projeksiyonları yer alır. Sürücü, 3D baş üstü gösterge ekranı aracılığıyla yolda önünde yüzen navigasyon ekranlarını görüyor. Navigasyon elemanları, tespit edilen diğer araçlar ve aktif yardım fonksiyonları üç boyutlu bir izlenim yaratıyor.

Panoramik görünüm

Mevcut hız, izin verilen maksimum hız, kalan menzil ve yüzde cinsinden pil kapasitesi, ön camın alt kısmında bir projeksiyon olarak görüntülenebilir. Ön camın siyah arka planlı bir alanına yansıtılır. Bu, bilgilerin tüm aydınlatma koşullarında görülebileceği anlamına gelir. Sürücü bilgilerinin sağında, tüm yolcuların kolaylıkla görebileceği altı alan daha bulunmaktadır. Çıkıntı daha sonra A sütunundan karşı A sütununa kadar uzanır.

Sürücüler bu altı alanı kendi seçtikleri içerikle doldururlar. Hesaplanan varış zamanı veya dış sıcaklık, mevcut şarkı veya kalan aralık görüntülenir. BMW mevcut bilgileri MyLife, MyCar ve MyJourney olarak ayırır. Çok huzursuz görünüyorsa altı projeksiyon yüzeyini boş bırakabilirsiniz. İçerik ekranda seçilir ve ardından parmağınızla istenilen konuma sürüklenir. BMW, Faurecia Aptoide uygulama mağazası aracılığıyla video ve ses akışı, oyun ve ekran üretkenliği için ek üçüncü taraf uygulamalar sunuyor.

Ekran sürücüye doğru eğiliyor

Dokunmaya duyarlı ekran daha fazla kişiselleştirme olanağı sunar. Sol alanda widget'lar için yer var. Sağ tarafta ekran arka planı olarak bir fotoğrafı, içeriğin istediğiniz rengini ve ortam ışığını seçebilirsiniz. Matris arka aydınlatma teknolojisine sahip merkezi ekran, sürücü koltuğundan parmakla kolayca ulaşılabilecek şekilde konumlandırılmıştır. Ayrıca ekran sürücüye doğru eğiliyor. Yanlar direksiyon simidine 72,5 derece açılıdır. Bu, ekranın kenarlarının 3D baş üstü gösterge ekranının projeksiyonlarıyla bir çizgi oluşturduğu anlamına gelir.

Elbette BMW bilinçli olarak “Panoramik iDrive” adını seçti. Yeni operasyonel konsept… (Resim:

BMW

)

Üç operasyonel seçenek

Yeni sınıfta BMW üç kontrol seçeneğine güveniyor: direksiyon simidindeki kontrol düğmeleri, dokunmaya duyarlı ekran ve sesli asistan. “iDrive” ile BMW, adını ilk kez 2001 yılında döner tekerlek şeklinde sunulan menü kontrolünden alır. İki yıl sonra, BMW 5 Serisi'nde ilk baş üstü gösterge ekranı ortaya çıktı. BMW, çalışma mantığını geliştirirken çeşitli kıtalardaki kullanılabilirlik laboratuvarlarında yaklaşık 3.000 müşteriden gelen geri bildirimleri birleştiriyor. BMW Geliştirme Yönetim Kurulu Frank Weber, “Yeni Sınıfın bu yılın sonundaki ilk üretim modelinden itibaren, yeni BMW iDrive Genel Bakışı gelecekteki tüm BMW modellerinin ayrılmaz bir parçası olacak” diyor.

İşletim Sistemi

“BMW işletim sistemi Ekran ve işletim konseptinin temelini oluşturan yazılım şirket içi bir geliştirmedir. BMW buna OS X adını veriyor. Android Açık Kaynak Projesini temel alan işletim sisteminin onuncu versiyonudur. “İşletim Sistemiyle BMW iDrive'a Genel Bakış

Direksiyon simidi aktif asistanları gösterir

Bir diğer araç kontrol elemanı ise direksiyondur. Sol tarafta sürüş asistanlarının etkinleştirilmesine yönelik öğeler bulunmaktadır. Sağ tarafta medya oynatma ve telefon görüşmeleri gibi içerikleri kontrol edebilirsiniz. Kontrol panelleri yükseltilmiş bir yüzeye sahiptir ve basıldığında dokunsal geri bildirim sunar. Bu, direksiyon simidine bakmanıza gerek kalmadan istediğiniz işlevi etkinleştirebileceğiniz anlamına gelir. Anahtar panelleri de aydınlatılmıştır. Sürücü destek sistemleri etkinleştirilebildiğinde beyaz renkte, etkinleştirildiğinde ise yeşil renkte yanar. Direksiyon simidinin arkasında ışıklar, silecekler ve göstergeler için iki kol bulunur.

Büyük gözler

BMW dil asistanını görüntüler. Aktivasyondan sonra büyük, parlak gözlere sahip bir kafa belirir, ancak gözbebekleri yoktur. BMW asistanına bir isim vermiyor. Tasarımcılar, kullanıcı girdilerine verilen duygusal tepkileri yalnızca gözleriyle temsil edebileceklerine inanıyor. Arka planda bir AI dil modeli (Büyük Dil Modeli) çalışır.

CES hakkında daha fazla bilgi edinin

Daha fazlasını göster

Daha az göster

(mfz)